Vijesti

Održana izvještajna Skupština HUOJ-a

18.05.2018.

U četvrtak, 17. svibnja u prostoru Medijateke u Zagrebu održana je izvještajna Skupština Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Predsjednica Udruge Ana Tkalac Verčič ukazala je na važnost strukovne suradnje, navodeći kako je važna podrška kolega koje dolaze iz javnog i privatnog sektora. Zamjenica predsjednice HUOJ-a Andrejom Barberić podsjetila je na uspješne projekte u 2017. godini. Podsjetila je i kako je u protekloj godini iznimna važnost za HUOJ bilo izdavaštvo koje se oslanjalo na dva važna naslova: „Odnosi s javnošću“ Ane Tkalac Verčič, knjiga koja predstavlja prvi sveučilišni udžbenik iz ovog područja te priručnik Ermine Duraj „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“. Na skupštini je predstavljen i financijski izvještaj HUOJ-a, koji je odobrio Nadzorni odbor udruge, na čelu s predsjednicom Vlatkom Škorić. Članovi udruge složili su se kako troškove hladnog pogona udruge treba redovito održavati, kako bi HUOJ nesmetano funkcionirao, a to se postiže konstantnim projektima i aktivnostima koji privlače nove članove.

Predsjednica Suda časti udruge, Andreja Pavlović, komentirala je kako u 2017. nije bilo značajnih intervencija ni etičkih prijepora u PR industriji te je naglasila kako je iza ovog tijela HUOJ-a jedna mirna godina. Andreja Pavlović dotakla se etike u odnosima s javnošću s ciljem da se provodi što više istraživanja na tu temu, kako bi nove generacije bolje razumjele etiku u odnosima s javnošću i izbjegle brojne probleme, koje potencira neznanje i ignoriranje temeljnih postulata struke.

Skupština je završila predstavljanjem rezultata istraživanja zadovoljstva i očekivanja sadašnjih i bivših članova koje je provela i rezultate predstavila članica Mateja Terek u suradnji sa psiholozima iz Behave agencije. Istraživanje je dalo uvid u preferencije članova, naglasili su koji im se projekti sviđaju, kakav oblik komunikacije preferiraju te kakva su njihova očekivanja od HUOJ-a. Rezultati istraživanja svima u HUOJ-u predstavljaju motivaciju da nastave s projektima koji su pozitivno ocijenjeni te da sve nedostatke rada poprave, kako bi cjelokupno članstvo bilo (pro)aktivnije i motiviranije za podizanje radne ljestvice, prvotno udruge, a onda i cjelokupne struke.

Usvojeni izvještaji o radu u 2017.

Galerija fotografija: https://www.facebook.com/HUOJhr/photos/?tab=album&album_id=10157488051899899