Aktivnosti Udruge Carpe Diem

HUOJ vas poziva na Carpe Diem u Etnografskome muzeju

14.05.2018.

Želite li uživati u šalici najbolje afričke kave koju ćete ispiti s izvornom Etiopljankom ili se od stresnoga posla opustiti uz radionicu bubnjanja afričkih ritmova na bubnjevima koju vodi Afrikanac Sam te pogledati tek otvorenu sjajnu izložbu „Braća Seljan kroz prašume i pustinju”?

Što prije predbilježite na treći ovogodišnji Carpe Diem Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), koji se će se održati u Etnografskome muzeju u Zagrebu, Trg braće Mažuranić 14, Zagreb, u četvrtak 24. svibnja 2018. godine s početkom u 14 sati.
Na početku druženja s komunikacijskim će nas izazovima rada u kulturnoj ustanovi ukratko upoznati voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Mirjana Drobina, a ostatak vremena provest ćete u opuštajućemu ozračju uz sjajno vodstvo i domaćine.
Svi članovi HUOJ-a imat će prigodu razgledati tek otvorenu izložbu „Braća Seljan kroz prašume i pustinju”, uz stručno vodstvo autorice izložbe Marije Živković. Hrvatski putnici i istraživači Mirko i Stevo Seljan najpoznatiji su po multidisciplinarnim istraživanjima koja su poduzeli na kraju 19. i početkom 20. stoljeća u istočnoj Africi i Južnoj Americi. Istraživanja braće Seljan ne pripadaju samo hrvatskoj, nego i svjetskoj kulturnoj baštini, a izložbom su obuhvaćena sva njihova putovanja i istraživanja.

Vaše će se spoznaje o njihovu iznimnom radu i ostavštini upotpuniti uz etiopsku ceremoniju ispijanja kave koju će za vas voditi izvorna Etiopljanka ili uz glazbenu antistresnu radionicu s afričkim ritmovima na bubnjevima djembe koju će voditi Afrikanac Sam.
U nastavku ćete imati prigodu upoznati se s projektom hrvatske autentične igračke (HAI) nadahnute kulturnom baštinom, plodom uspješne suradnje Etnografskoga muzeja u Zagrebu sa Studijem dizajna na Arhitektonskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tada ćete imati priliku i poigrati se s igračkama.

Osim stručnoga vodstva, koje traje četrdeset minuta, ostatak programa traje prema odabiru, a najdulje do 16 sati.
Iskoristite ovaj sasvim neuobičajen dan!

Napominjemo kako je broj mjesta ograničen te vas molimo da svoj dolazak najavite najkasnije do 22. svibnja 2018. godine na elektroničku adresu info@huoj.hr. U prijavi navedite svoje ime i prezime, naziv radnoga mjesta i tvrtku iz koje dolazite. Studenti trebaju navesti svoje ime i prezime te ime sveučilišta ili veleučilišta koje pohađaju (do trideset osoba).