Vijesti

Global Alliance predstavio izvještaj o provedenim aktivnostima protekle godine

07.05.2018.

Global Alliance u travnju 2018. predstavio je svoj godišnji izvještaj o aktivnostima u 2017. godini. Članovima se obratio predsjednik Global Alliancea, José M. Velasco, koji je naglasio kako je cilj asocijacije podizanje struke odnosa s javnošću na višu profesionalnu razinu. Utvrdio je kako je rast upravo u udruživanju te da je veći stupanj globalnosti proporcionalan većem broju članova. Također, naglasio je rad na novim projektima, globalnu debatu o etici u odnosima s javnošću te naglasio kako zajednica treba pomoći profesiji odnosa s javnošću.

Global Alliance je neprofitna organizacija osnovana 2000. godine za upravljanje odnosima s javnošću i komunikacijama. Predstavlja preko 160.000 članova diljem svijeta, koji dolaze iz obrazovnih institucija, korporacija, agencija ili državnih tijela.

Vizija Global Alliancea počiva na osnaživanju uloge Odnosa s javnošću na globalnoj društvenoj razini. Misija udruženja jest unificiranje profesije odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta, podizanje profesionalnih standarda, dijeljenje znanja članovima te postajanje globalnim glasom djelovanja odnosa s javnošću u smjeru javnog interesa.

Rad Global Alliancea podrazumijeva već prepoznatljivi program. Najvažniji događaj godine predstavlja World Public Relations Forum (WPRF), čije se deseto izdanje održalo u travnju 2018. u norveškom Oslu.

Nadalje, GA je po prvi puta održao regionalnu konferenciju u Jugoistočnoj Aziji. ASEAN Public Relations Regional Conference održana je na Baliju u organizaciji ASEAN PR Networka. Također, predstavljanje Global Capabilities Frameworka u Oslu 2018. predstavlja jedan od najvažnijih orijentira struke odnosa s javnošću, s težnjom da se PR prakse diljem svijeta usklade i unificiraju. Globalna debata o etici u odnosima s javnošću jedan je od fokusa Global Alliancea. Svjetski Summit o etici u odnosima s javnošću održan je 1. veljače 2018. u Madridu. U skladu s događanjem, bivši predsjednika Global Alliancea, Jean Valin surađivat će s predstavnicima raznih PR udruženja, kako bi kreirali globalni set etičkih principa struke. Također, neke od aktivnosti su i The Global Communications Report – istraživanje provedeno na tisuću PR profesionalaca, koje daje uvid u razvita globalne komunikacijske industrije. Treće izdanje The Global Communications Reporta objavljeno je u travnju 2018.

Global Alliance predstavlja udruženje strukovnih udruga, stoga svake godine organizira „Association Leaders' Workshop“ , na Baliju kao uvod u ASEAN Public Relations Konferenciju te u Oslu pred WPRF 2018.

Svi članovi Global Alliancea imaju pristup online edukacijama, što je omogućila PRSA (Public Relations Society of America), a to uključuje na desetke web edukacija i certifikacijskih tečajeva. Njihov pristup moguć je na temelju registracije i plaćanja participacije u iznosu od 50 dolara.

Research Colloquium predstavlja poziv svim istraživačima, profesionalcima i djelatnicima PR struke da svoja predavanja i sažetke svojih radova pošalju organizacijskim odborima summita i konferencija koje organizira Global Alliance, kako bi mogli predstaviti svoj rad.

HUOJ je član Global Alliance udruženja te aktivno sudjeluje u aktivnostima i obvezama koje kao članovi imamo. Tu se radi o sudjelovanju na forumima, radionicama i poštivanju standarda struke, raspravi o etičkim principima, ali i sudjelovanju i pomoći kod provođenja brojnih istraživanja koja svjedoče o promjenama u struci, raznim trendovima i evoluciji suvremene komunikacijske industrije.