Vijesti

Predsjednica HUOJ-a studentima Bernaysa predstavila aktivnosti Udruge te istaknula važnost HUOJ-a u razvoju struke odnosa s javnošću

16.04.2018.

Prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič održala je Masterclass predavanje na temu „Hrvatska udruga za odnose s javnošću – podižemo letvicu“ s naglaskom na projekte Udruge te pozvala studente da se već sada aktivno angažiraju.

Na Bernaysovom Masterclassu na temu „Hrvatska udruga za odnose s javnošću – podižemo letvicu“ posebna gošća bila je prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič, predsjednica HUOJ-a, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i jedna od najpriznatijih znanstvenica iz područja odnosa s javnošću u Europi. Sa studentima je razgovarala o tome što su odnosi s javnošću te kako struku doživljava šira javnost, ali i kakvi su zaista odnosi između novinara i stručnjaka za odnose s javnošću.

Predsjednica HUOJ-a studentima je predstavila rezultate istraživanja Hrvatske udruge za odnose s javnošću kojim se željelo ispitati zadovoljstvo PR-ovaca poslom, odnos PR-ovaca i novinara te koliko je PR koristan u održavanju i kreiranju imidža javnih osoba. Jedna od zanimljivosti koje je istraživanje pokazalo je da su stručnjaci za odnose s javnošću zadovoljniji svojim poslovima, dok novinari misle da su uvjeti rada i plaća u odnosima s javnošću bolji nego u novinarstvu. Prof. dr. sc. Tkalac Verčič prisutne je upoznala i s nagradom Grand PRix, jednim od ključnih projekata HUOJ-a, te ih za kraj pozvala da se aktivno uključe u studentske aktivnosti u sklopu Studentske sekcije HUOJ-a, poput godišnje Studentske konferencije HUOJ-a i dodjelu studentske nagrade „Mlada nada“.

Bernays Masterclass projekt je u organizaciji Edward Bernays Visoke škole kojem je cilj praćenje važnih društvenih problema, procesa, aktera i trendova. Dosada su na Bernays Masterclassu gostovali eminentni hrvatski i strani stručnjaci te znanstvenici s područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću, turizma i ostalih srodnih disciplina, kao i političari, gospodarstvenici i uglednici iz hrvatskog javnog života, a koji su sa sudionicima predavanja podijelili svoja vrijedna iskustva te rezultate istraživanja kojima su unaprijedili kvalitetu studija i struke