Vijesti

I službeno potvrđeno novo vodstvo HUOJ-a

15.12.2017.

Druga ovogodišnja skupština HUOJ-a održana je u četvrtak, 14. prosinca 2017. u Hotelu Panorama u Zagrebu.

Skupštinu je otvorila Aleksandra Kolarić te dala riječi predsjednici Povjerenstva za ovjeru glasovanja Vlatki Škorić koja je potvrdila da Skupština ima kvorum, odnosno da je nazočna većina potrebna za donošenje pravovaljanih odluka.

Riječ je preuzela predsjednica Izbornog povjerenstva za izbore u tijela HUOJ-a Biseka Čoh MIkulec koja je Skupštini dala informaciju o tijeku izbora HUOJ-a. Utvrdila je da su izbori provedeni sukladno pravilniku o provedbi izbora u tijela HUOJ-a putem online platforme te je time HUOJ dobio novo vodstvo udruge.
Na mjesto predsjednice HUOJ-a izabrana je Ana Tkalac Verčič dok je na mjesto zamjenice izabrana Andreja Barberić. Za članove Upravnog odbora izabrani su Igor Ćutuk, Marina Burazer i Elena Wolsperger Dolezil, a za članove Nadzornog odbora su Vlatka Škorić, Aleksandra Kolarić, Marina Halužan, Dunja Bua Maričević i Ermina Duraj, dok su u Sud časti izabrani Andreja Pavlović, Dražena Lejo, Dražen Dretar, Tina Puhalo Grladinović i Vlatka Vučić Marasović.
Za voditeljicu Dalmatinske podružnice HUOJ-a izabrana je Vlatka Vučić Marasović, a za tajnicu je izabrana Senka Bilać. Voditeljica Dubrovačke podružnice postala je Karla Labaš, a Primorsko – istarske Lidija Blažević Pajdaš, dok je Danijela Bradamante izabrana za tajnicu ove podružnice.

Nakon proglašenja rezultata izbora u tijela HUOJ-a koji su prevedeni od 6. do 10. studenoga 2017. godine, novoizabrana predsjednica Ana Tkalac Verčič Skupštini daje na usvajanje Plan rada s financijskim planom HUOJ-a za 2018. godinu. Najavila je nadolazeći Grand Prix, kao najvažniji i najprominentniji projekt, koji okuplja sve predstavnike struke. Nadalje, govorilo se o važnosti i doprinosu certificiranja stručnjaka za odnose s javnošću koji djelatnike odnosa s javnošću edukativno i profesionalno oblikuje. Najavljene su i godišnje konferencije; 19. konferencija HUOJ-a te 5. Studentska konferencija. Plan aktivnosti udruge uz sebe vezuje i projekt Carpe Diem, kojih bi ove godine trebalo biti 4 do 6. Planom su najavljene aktivnosti Dalmatinske, Dubrovačke i Primorsko-istarske podružnice ali i Sekcije za javni sektor, Korporacijske sekcije i Studentske sekcije.
 
Na samom kraju Ana Tkalac Verčič još jednom je čestitala Aleksandri Kolarić na šest vrlo uspješnih godina vođenja udruge, a Skupština je prigodno završena riječima zahvale starom i čestitkama novom vodstvu udruge.