Vijesti

Konferencija focus

03.11.2017.

Prva međunarodna konferencija o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama, FOCUS održat će se 1. prosinca 2017. u Termama Tuhelj.

Konferencija je namijenjena komunikacijskim stručnjacima zaposlenima u javnom sektoru, a cilj joj je omogućiti razmjenu znanja i iskustava u upravljanju komunikacijama, suočavanju s izazovima i praćenju najnovijih trendova u radu javne uprave i javnih servisa.  Pod motom Bliže ljudima  te jednostavnom i transparentnom komunikacijom, organizator konferencije želi približiti rad javnog sektora građanima.

Svoja bogata znanja i  praktična iskustva sa sudionicima će podijeliti ugledni domaći i strani komunikacijski stručnjaci. Bit će predstavljeni uspješni primjeri komuniciranja u javnome sektoru kao i rezultati zajedničkog rada privatnog i javnog sektora. Osim toga, sudionici konferencije će  se moći uključiti  i u panel diskusiju o strateškim komunikacijama i javnoj upravi koju će moderirati voditelj  odnosa  s javnošću i protokola u Uredu gradonačelnika Grada Varaždina, Dražen Dretar.
Na panelu će sudjelovati Violeta Cvetkovska ( Opština Karpos-Skoplje),  Anita Kovačič Čelofiga (Policija Slovenije), Gordana Jovanović ( Ministarstvo javne uprave Crne Gore), Ermina Duraj (Primorsko-goranska županija) te Dražen Maravić (Ministarstvo javne uprave Srbije).

O izazovima otvorenog proračuna i transparentne komunikacije govorit će Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske zajednice županija,  a pozitivna iskustva u upravljanju službenim profilima na društvenim mrežama sudionicima će predstaviti Rajko Šebek i Eleonora Albijanić iz odjela korporativnih komunikacija u Elektroprivredi Crne Gore.

Elvis Mujanović, savjetnik za međunarodni razvoj u GIZ-u predstavit će najuspješnije primjere komuniciranja iz domene međunarodnih odnosa, dok će voditeljica odnosa s javnošću u slovenskoj Eles grupi, Katja Fašink govoriti o liderima budućnosti.

O odnosu PR-a i novinarstva govorit će Ekrem Dupanović,  bosansko-hercegovački komunikacijski stručnjak i urednik magazina Media Marketing. Ivan Radišić, direktor Unlimited Communication-a te Nino Lulić, direktor Social Wizard-a će pak u istoimenom tematskom bloku predstaviti inovacije u digitalnom prostoru.

Predavanjem Aljoše Kiriča iz Mestne Občine Maribor sudionici će dobiti uvid u uspješno korištenje mobilnih tehnologija u komunikaciji  s građanima, dok će Almedina Porča iz sarajevske općine Stari Grad predstaviti iskustva i izazove komunikacije s lokalnom zajednicom.

U sklopu tematskog bloka o važnosti suradnje PR agencija i javne uprave, bit će održana tri zasebna predavanja kojim će se predstaviti uspješni rezultati suradnje ova dva sektora, a održat će ih Krešimir Macan, direktor Manjgure; Nataša Cesarec Salopek i Mirela Polić, savjetnice za PR u IM&C agenciji te Jelena Pavićević, direktorica Benefit Communications iz Crne Gore.

Pored regionalnih stručnjaka, svoja će predavanja održati i Ian Farrow, direktor komunikacija u Westco Ltd., tvrtki koja djeluje u sklopu londonske općine Westminster te Alessandro Buttice, bivši novinar, potpredsjednik EAPO & IC i savjetnik za komunikaciju javnog sektora Europske unije.

Cijena sudjelovanja na konferenciji iznosi 100 eura + PDV, plativo u kunskoj protuvrijednosti, a uključuje sva predavanja, panel diskusiju te ručak. Svim sudionicima konferencije osigurana je i posebna cijena smještaja u hotelu Well u Termama Tuhelj.

Ispunjenu prijavnicu za sudjelovanje potrebno je poslati organizatoru na adresu elektroničke pošte: focus@aprioriworld.com, a smještaj po posebnim uvjetima moguće je rezervirati putem linka https://goo.gl/PdGZFA.
Dodatne informacije potražite na www.aprioriworld.com.