Vijesti Članovi

SOS Dječje selo i Mazda već treću godinu zajedno

16.02.2011. Boris Hajoš
Mazda Hrvatska i treću godinu zaredom nastavlja suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatska. Prethodne dvije godine Mazda je pokrivala troškove struje, plina, vode, komunalnih usluga i telefona za sedam kuća u SOS selu, a ove godine Mazda nastavlja sa svojom potporom donirajući SOS Dječjem selu automobil. Donirana Mazda3 ispunjavati će sve potrebe Sela za prijevozom djece i mladih u njihovim svakodnevnim potrebama.
Djeca su povodom donacije organizirala kreativnu radionicu crtanja na temu obitelji i zajedništva, pa je jedan od crteža apliciran i na automobil. Ključeve crvene Mazde3 od direktora Mazde Hrvatska, g. Branka Maranića preuzeo je direktor SOS Dječjeg sela g. Mario Čović, a na primopredaji i druženju djeca su priredila i malu predstavu.

Mazda Hrvatska jedna je od Mazdinih šest nacionalnih kompanija koja uz Mazdu Motor Europe podupire SOS Dječje selo u svojoj zemlji. Donacije svake godine ovise o potrebama svakog sela tako da su u raznim zemljama do sada plaćani troškovi života, donirani automobili, obnavljana igrališta i kuće ili financirani izleti djece iz SOS sela do njihovih bioloških roditelja.

SOS Dječje selo međunarodna je nevladina organizacija koja pomaže djeci i mladima više od 60 godina. Njihova jedinstvena usmjerenost obitelji, koja djeci koja ne mogu živjeti sa svojim obiteljima pruža dom i obrazovanje dok istovremeno njeguju svoju religiju i kulturu, promijenila je na pozitivno živote stotine tisuća djece.