Aktivnosti Udruge Grand PRix

Nagrada Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje

16.01.2017.

Kategorija koju predstavljamo je nagrada Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje koja se dodjeljuje za najbolji komunikacijski program na području društveno odgovornog poslovanja.

O vrijednosti i značaju nagrade te o samoj kategoriji, razgovarali smo s Natašom Šakić, stručnjakinjom za odnose s javnošću, INA. Projekt „Kako je prostor za vaše ideje postao spajaLICA“, osvojio je nagradu upravo u kategoriji društveno odgovornog poslovanja.

Opišite upravo tu kategoriju u 5 riječi.

ulaganje * zajednica * suradnja * sinergija * nove vrijednosti

Na koji način je Vaš komunikacijski projekt utjecao na Vaše poslovanje?

Projektom spajaLICA INA je postala pionir u području kreativnog i društveno odgovornog upravljanja nekretninama na dobrobit šire zajednice.

Na pitanje što se može učiniti s nekretninama koje se više ne koriste za potrebe poslovanja, INA je odgovorila projektom spajaLICA koji je dio šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. g. s ciljem kreiranja nove dodane vrijednosti koja bi se stvarala alternativnim korištenjem lokacija. U projektni portfelj inicijative „Prostor za vaše ideje“ uključeno je 18 lokacija diljem Hrvatske, a dvije od tih lokacija izdvojene su u projekt spajaLICA i ustupljene na korištenje odabranim udrugama (zgrada od 610 m2 u Medulićevoj ulici u Zagrebu i zemljište sa šumom i skladišnim prostorom na 41.000 m2 u Sesvetama).

Partnerski model suradnje Ine i neprofitnog sektora na projektu spajaLICA uključuje korištenje prostora od strane udruga bez naknade, no uz obvezu da svaka od njih kreira dva događanja godišnje usmjerena na dobrobit zajednice u koja će biti uključena i INA. Time je stvorena jedinstvena platforma koja je već u prvoj godini svog postojanja iznjedrila mnoge nove zanimljive i vrijedne inicijative s čime će se svakako nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Što za Vas znači Grand PRix odnosno na koji način je utjecao na Vaš život?

Svaka pohvala daje vjetar u leđa u daljnjem radu, a kada dobijete priznanje stručne javnosti u obliku cijenjene Grand PRix nagrade, tada ste još motiviraniji za privlačenje i pokretanje novih projekata koji stvaraju nove vrijednosti.
Tako smo konkretno tijekom protekle godine nakon osvojenog Grand PRix-a u suradnji s udrugama uključenim u spajaLICU uspješno realizirali čak 12 zajedničkih akcija usmjerenih na dobrobit šire društvene zajednice.

Neke od tih  akcija su napravile i dodatni iskorak, poput projekta koji je u pozitivan vrtlog širenja dobre poslovne prakse na korist šire zajednice potaknuo i značajni dio Ininog dobavljačkog lanca. Ovim putem s ponosom najavljujemo da nas veseli što ćemo se upravo s tim projektom ove godine prijaviti na Grand PRix natječaj i na taj se način stručnoj javnosti ponovno predstaviti s inovativnim načinom društveno odgovornog poslovanja u našoj kompaniji.

Za kraj bismo naglasili da je prva godina projekta spajaLICA istaknula i još jednu njegovu dodatnu vrijednost - uz kompaniju i udruge, kao treći važan parter projekta istaknuo se INA Klub volontera. Da su Inin volonteri doista važan dionik spajaLICA aktivnosti vrlo uvjerljivo svjedoče i brojke koje opisuju njihov angažman – tako je samo na projektima i akcijama u sklopu spajaLICE tijekom 2016. bilo uključeno 166 Ininih volontera koji su odradili ukupno 744 volonterska sata na korist zajednice.

Prijavite i vi svoj projekt: