Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Poziv na Carpe Diem u Ladu

05.11.2016.

Pozivamo vas na Carpe Diem, koji će se održati 11. studenog 2016. godine u Ladu – Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, Trg maršala Tita 6A, 10000, Zagreb, s početkom u 12 sati.

Nazočne će pozdraviti Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla Lado, a za posjetitelje će biti organizirana prezentacija o djelovanju ove ustanove u kulturi i jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla u državi te razgledavanje Ladove riznice narodnih nošnji i prisustvovanje probi umjetnika Ansambla LADO na kojoj će se posjetitelji imati prilike vidjeti koreografiju pod nazivom Podravski svati.
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalni je profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Vrhunski plesači, njih 39, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Molimo vas da dolazak najavite najkasnije do 10. studenog 2016. u 12h na e-adresu info@huoj.hr. U prijavi navedite ime i prezime, naziv radnoga mjesta i tvrtku iz koje dolazite (studenti navode samo ime i prezime).