HUOJ • Tribina: Je li etika u odnosima s javnošću oksimoron?
Vijesti

Tribina: Je li etika u odnosima s javnošću oksimoron?

27.10.2016.

Sudjelujte na tribini Je li etika u odnosima s javnošću oksimoron? Hrvatske udruge za odnose s javnošću, koja će se održati u četvrtak, 3. studenog 2016. u 11 sati u prostoru Chilloutka, Ilica 15 u Zagrebu.

Uvodno predavanje održat će Gabriele Faber-Wiener, MBA, predsjednica austrijskog Etičkog vijeća za odnose s javnošću (Ethik-Rat für Public Relations, www.prethikrat.at).

U uvodnom dijelu Faber -Wiener će predstaviti Kodeks etike austrijske Udruge za odnose s javnošću PRVA-e i rezultate istraživanja Etika u svakodnevnom životu, kao i upravo usvojeni Etički kodeks za ispravno ponašanje u digitalnim komunikacijama.

Raspravu će moderirati Andreja Pavlović, predsjednica Suda časti HUOJ-a i partner u Hauska & Partner Hrvatska.

U raspravi osvrt na etičku dimenziju u odnosima s javnošću i komunikaciji dat će:

  • Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa,
  • Martina Mihordin, glasnogovornica Državnog odvjetništva RH,
  • Zdeslav Milas prodekan Edward Bernays visoke škole za komunikacijski menadžment,
  • Dražena Lejo, direktorica Maksima komunikacije

Rasprava će biti usmjerena na etičke dileme i postupke s kojima se stručnjaci za odnose s javnošću svakodnevno susreću u svojem radu.

Gabriele Faber-Wiener diplomirala je Odnose s javnošću na Sveučilištu u Beču te Odgovorno upravljanje i Poslovnu etiku. Ima više od dvadeset godina iskustva u komunikacijama i upravljanju u udrugama, političkim strankama i u tvrtkama.

Od 2003. do 2005. bila je predsjednica Udruge za odnose s javnošću Austrije (PRVA – Public Relations Verband Austria; http://www.prva.at/), a danas je predsjednica Etičkog vijeća za odnose s javnošću u Austriji. Gabriele predaje na različitim sveučilištima u Austriji i Njemačkoj, a specijalizirana je za pitanja etike u komunikaciji. Dobitnica je nekoliko nagrada za svoj komunikacijski rad, uključujući i prestižnu Paul-Watzlawick nagradu koju dodjeljuje Sveučilište u Beču.
 
Molimo da zbog ograničenog broja mjesta na e-mail info@huoj.hr do ponedjeljka, 31. listopada 2016. potvrdite svoj dolazak na ovu tribinu.