Aktivnosti Udruge Carpe Diem
Carpe Diem

U posjeti novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman

30.09.2016.

Prvi jesenski Carpe Diem održao se u srijedu 28. rujna 2016. u prostoru novoga putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. U ime MZLZ-a stručnjake za odnose s javnošću – članove Hrvatske udruge za odnose s javnošću, dočekali su Lidia Capković Martinek, glasnogovornica i rukovoditeljica Službe odnosa s javnošću te Jacques Feron, predsjednik Uprave.
 
Zračna luka Franjo Tuđman najveća je zračna luka u Republici Hrvatskoj. Obavlja uslužne djelatnosti povezane sa zračnim prijevozom, što podrazumijeva organizaciju prihvata i otpreme zrakoplova, putnika, prtljage, tereta i pošte, kao i ostale uslužne komercijalne djelatnosti.

U tijeku je izgradnja novog terminala, čije otvorenje je planirano za ožujak 2017. godine. Jučer smo bili u prilici vidjeti unutrašnjost novog terminala, u kojem su već  postavljene stolice u čekaonicama, uređaji za skeniranje prtljage,  šalteri za check-in, mostovi za ukrcaj u zrakoplove, trake za preuzimanje prtljage… i još puno aerodromske opreme. Nova zgrada u prvoj fazi je kapaciteta 5 milijuna putnika, s mogućnošću proširenja u drugoj fazi na 8 milijuna putnika.

Projektanti novog terminala su Branko Kincl, Velimir Neidhardt i Jure Radić koji su posebnu pozornost prilikom projektiranja posvetili energetskoj učinkovitosti.
Svi gosti bili su impresionirani veličinom i uređenošću novog putničkog terminala te iskazali zadovoljstvo skorim otvorenjem i očekivanim novim iskustvom putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman.

U ime svih članova Hrvatske udruge za odnose s javnošću zahvaljujemo Lidii Capković Martinek, glasnogovornici i rukovoditeljici Službe odnosa s javnošću  na gostoprimstvu.