Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Hrvatska radiotelevizija ugostila stručnjake za odnose s javnošću

16.06.2016.

Zagreb, 15. lipnja 2016. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) ugostila je hrvatske stručnjake za odnose s javnošću – članove Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), te u okviru projekta Carpe diem, unutar kojega organizacije predstavljaju svoje komunikacijske odjele i aktivnosti, predstavila svoje aktivnosti u području komuniciranja s javnošću.

  > Pogledajte kompletnu foto galeriju:

Najava održavanja projekta Carpe diem na javnome medijskom servisu pobudila je iznimno veliko zanimanje među članstvom te se predstavljanju Hrvatske radiotelevizije odazvalo 56 stručnjaka za odnose s javnošću iz Zagreba, Karlovca, Rijeke, Pule i drugih gradova.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić u obraćanju članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću istaknuo je važnost otvorene i redovite komunikacije Hrvatske radiotelevizije s javnošću.

„Kao javni medijski servis koji se financira iz mjesečne pristojbe i čiji su obveznici građani, imamo dužnost pravodobno i jasno izvješćivati o tome što i kako radimo, kako poslujemo i kako trošimo sredstva kojima raspolažemo. Kao javni servis imamo mnogo veće obveze prema društvu nego drugi mediji i moramo voditi računa o interesima svih društvenih skupina. Naše su obveze jasno propisane zakonima i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske i javnost ima pravo znati u kojoj ih mjeri poštujemo. Zato i u komunikaciju ulažemo velike napore kako bismo i u tome bili što bolji. Uz kvalitetne odnose s drugim medijima, kojima smo uvijek na raspolaganju, trudimo se sa svim našim dionicima, kojih je jako mnogo, što je više moguće komunicirati i izravno. Otvoren i konstruktivan dijalog smatramo najboljim načinom za uspostavljanje dugoročnoga povjerenja”, rekao je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Glasnogovornik i rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk kolege je informirao o organizacijskim i drugim promjenama unutar te radne jedinice koje su tijekom posljednjih godinu dana rezultirale vidljivim pomacima u kvaliteti komuniciranja Hrvatske radiotelevizije s medijima, ali i drugim ključnim dionicima.

„Veliku pažnju posvećujemo poboljšanju unutrašnje komunikacije, ali i aktivnijoj komunikaciji s medijima i drugim ključnim dionicima te promociji vrijednih javnih programskih sadržaja koje proizvodi Hrvatska radiotelevizija. Posebno smo ponosni na aktivnosti povezane s obilježavanjem 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije. Osmislili smo i realizirali cjelogodišnju kampanju, koju čini niz aktivnosti kojima je cilj podsjećanje na bogatu povijest Hrvatske radiotelevizije, ali i na važnu ulogu koju kao javni medijski servis ima u društvu”, rekao je Igor Ćutuk te dodao kako će kampanja Priče svake generacije ujesen dobiti i posebnu internetsku stranicu.

Stručnjaci za odnose s javnošću za vrijeme posjeta Hrvatskoj radioteleviziji imali su priliku razgledati prigodnu izložbu o povijesti Hrvatske radiotelevizije, koju je Radna jedinica Komunikacije Hrvatske radiotelevizije pripremila u povodu ovogodišnje velike obljetnice, razgovarati s poznatim HRT-ovim novinarima i voditeljima te vidjeti uživo novi, tehnološki najsuvremeniji studio iz kojega se emitira Dnevnik Hrvatske radiotelevizije.  

Uime svih članova Hrvatske udruge za odnose s javnošću zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu.