Aktivnosti Udruge Grand PRix

Daria Mateljak, predsjednica stručnog žirija 10. Grand Prix-a

17.05.2016.
Kako bi se pravovremeno započelo s aktivnostima za 10. Grand PRix čije će se finale održati u ožujku 2017. godine, na sjednici Upravnog odbora, održanoj 10. svibnja 2016., predsjednicom stručnog žirija imenovana je Daria Mateljak.
 
Daria je veteranka u odnosima s javnošću, kojima se bavi već četvrt stoljeća. Prvi dio svoje karijere provela je kao savjetnica i načelnica odjela u državnim tijelima – Ministarstvu informiranja RH te Vladi Republike Hrvatske, gdje je radila od 1991. do 2001. U međunarodnoj konzultantskoj kući Hauska & Partner radi od 2001. Vodi složene projekte iz područja strateških komunikacija, organizacijskog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.
 
Poznata po svojem interdisciplinarnom pristupu, Daria ima i višegodišnje predavačko iskustvo. Predavačica je na Hrvatskim studijima gdje drži nastavu iz kolegija Odnosi s javnošću u djelatnostima i Strateško razmišljanje te na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays drži kolegije iz područja društvene odgovornosti. Na LSPR-u predaje kolegij iz Mjerenja i evaluacije u odnosima s javnošću.  Objavljuje stručne i znanstvene radove na međunarodnim konferencijama. Daria ima CIPR diplomu i certifikat za predavača te HUOJ-ev certifikat stručnjakinje za odnose s javnošću. Doktorska je kandidatkinja iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti. Članica je CIPR-a i HUOJ-a, u kojemu je godinama aktivna u raznim tijelima i radnim skupinama.
 
2015. dobila je posebno priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos razvoju struke. U ovogodišnjem sastavu stručnog žirija Daria je bila zamjenica predsjednice.