Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Panel rasprava 17. konferencije HUOJ-a „Vrijeme PRomjena“ - Komuniciranje kulture

17.05.2016.

U zemlji u kojoj se za kulturu izdvaja tek 0.46% državnog proračuna možda i nije čudno da gotovo 60% stanovnika niti jednom godišnje ne ode u kazalište, a čak 50% njih ne pročita niti jednu knjigu. Dapače, kultura se sve češće doživljava kao prepreka razvoju, kulturnjaci kao 'uhljebi', premda sva relevantna istraživanja ukazuju na upravo suprotno. Kako promijeniti takvu klimu i, uz gotovo uvijek nepostojeći budžet, uspješno komunicirati kulturu, a ne pretvoriti je u puki showbusiness proizvod? Saznajte iz domaćih i inozemnih primjera dobre, ali i iznimno loše prakse.

Panel rasprava Komuniciranje kulture održat će se u četvrtak, 19. svibnja u 15:00 sati.
Gosti ovog panela su Connor Snowden (British Council za Hrvatsku i Sloveniju), Vuk Čosić (Rijeka - Europska prijestolnica kulture) i Marija Ratković Vidaković (Hrvatski filmski festival).

Moderatorica panela je Nora Krstulović, osnivačica i glavna urednica prvog nezavisnog portala u kulturi na hrvatskom jeziku, središnje regionalne informativne točke za izvedbene umjetnosti, Teatar.hr. U sklopu aktivnosti portala 2012. pokrenula je i realizirala prvu Teatar.hr Nagradu Publike, godišnji izbor laureata u domaćim izvedbenim umjetnostima.

Panel rasprava vodite će se na engleskom jeziku.