HUOJ • Održana 2. Studentska konferencija HUOJ-a
Vijesti

Održana 2. Studentska konferencija HUOJ-a

24.12.2015.

2. Studentska konferencija HUOJ-a održala se 15. i 16. prosinca u prostorijama Europskog doma u Zagrebu. Pet iskusnih stručnjaka iz novinarstva i odnosa s javnošću održali su predavanja i radionice ne teme medijskog razumijevanja i medijske pismenosti te upravljanja događajima u sportu.

Predavanja prvog dana konferencije Ružica Cigler, dugogodišnja urednica i novinarka Večernjeg lista zanimljivim je primjerima iz prakse pokazala kako čitatelji čitaju i razumiju novine.
 
Stručnjaci za sponzorstva, Dijana i Viktor Vetturelli predstavili su razvoj sponzorstva kroz protekla četiri desetljeća na primjerima velikih kompanija koje sportska sponzorstva koriste kako bi ostavile trag u društvu.

Što stoji iza kulise velikih sportskih događaja, poput Tour de Croatia i Snježne kraljice, ispričao je Ozren Muller, direktor tvrtke PR-Event Sport d.o.o.

Gdje se brišu granice između pravih i pseudovijesti te u kakvoj poziciji se nalazi etika u medijima, objasnila je Nensi Blažević, dugogodišnja novinarka HRT-a i trenutna predavačica na Veleučilištu VERN i Fakultetu političkih znanosti.

Za kraj konferencije Ivana Dragičević, novinarka, urednica i voditeljica na N1 televiziji, studente je upoznala s procesima analize, pisanja i koncipiranja vijesti na televizijama u Hrvatskoj.

Drugog dana konferencije održala se i prva dodjela nagrade Mlada nada. Ove godine nagrada je dodijeljena samo u kategoriji Diplomski rad i to studentici Valentini Stipković, autorici rada '"Obilježja populizma u političkoj komunikaciji Milana Bandića".

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Gradske Skupštine Grada Zagreba.