Aktivnosti Udruge Izbori

Prigovor Astrid Mušura Kaučič

Izborno povjerenstvo zaprimilo je prigovore kolegice Astrid Mušura Kaučič (niže u tekstu) te će o tome donijeti na temelju pravila propisanih Pravilnikom o izborima za tijela HUOJ-a.

------

Poštovane kolegice i kolege,
Prosljeđujem vam na znanje moj prigovor Izbornom povjerenstvu, nakon njihovog odgovora gospodinu Macanu i gospodinu Koletiću. Ne znam da li ste i vi imali uvi u njihov odgovor, ako niste on se nalazi u mojem mailu pa ga možete vidjeti, no ja osobno nisam mogla ne reagirati na isti i po struci PR-a i mojoj pravnoj struci. Mislim da je zaista došlo vrijeme da ova Udruga postane udruga svih onih koji se bave tom strukom i da svi imaju ista prava, što je ovaj slučaj pokazao da nemaju. Zabrinjava me što se sve više stručnih osoba povlači iz udruge jer njome nisu zadovoljni, a u ovo vrijeme kada se vrlo teško radi i zarađuje, ne nalaze vremena boriti se još i s ovim problemima. No, nama je baš itekako u ovo vrijeme potrebno da netko našu struku digne na mnogo viši nivo od postojećeg. Ovim putem vam ne želim soliti pamet i gnjaviti vas s tim što bismo mi u udruzi za odnose s javnošću sve odavna trebali učiniti za podizanje njenog ugleda, pa tako i ugleda članova koji se svakodnevno susreću s ne malim problemima u obavljanju svojih poslova, bolje rečeno, pružanja usluga odnosa s javnošću koje su se svele na najniži mogući nivo od kada ta struka postoji na ovom području, a vjerujte mi postoji vrlo dugo, jer sam samo ja u tim poslovima od 1980. godine. Ovim sam putem htjela samo ukazati da se članovi koji prihvate svoje funkcije u tijelima naše udruge moraju znati nositi sa svojim odgovornostima i ne prenositi ih na nekog drugog, te moraju razumjeti propise na koje se pozivaju. Kao što sam navele i Izbornom povjerenstvu, nisam se kandidirala niti za jednu funkciju, nisam se petljala u rad udruge svih ovih godina misleći da bi se time trebali baviti mlađe kolege, no na žalost sam uvidjela da to ide samo na gore, a ne na bolje, te sam Izbornom povjerenstvu u dolje navedenom tekstu ukazala na njihove propuste i tražila da se o njima očituju. Ovi izbori nikako nisu legalni, jer su u samom startu onemogućili da se na vrijeme predstave članstvu budući da se adrese članova nisu našle na vrijeme na web stranici HUOJ-a. O ostalim krivim postupcima i o Pravilniku vas ne želim više zamarati, no niti odgovor Upravnog odbora koji je zaista mizeran, u smislu gdje ste bili kad je grmilo, neću prihvatiti kao odgovor za loše vođene izbore u kojem su slučaju samo povlašteni imali uvid u članstvo. Nadam se da ćemo se svi skupa trgnuti i preispitati situaciju te nastaviti s radom Udruge na ispravan i častan način, ne kršeći i ono loše napisano kao tijek izbora za tijela HUOJ-a .
 
S poštovanjem,
 
Astrid Mušura Kaučič

------------

Sent: Friday, October 24, 2014 1:14 PM
To: 'INFO HUOJ'
Subject: RE: Odgovor Izbornog povjerenstva HUOJ-a na žalbe Danijela Koletića i Krešimira Macana
 
Poštovane kolege,
Na žalost ali ne mogu ne reagirati na vaš odgovor gospodinu Macanu i gospodinu Koletiću. Kada ste se već upustili biti članovima Izbornog povjerenstva, onda ste morali proučiti i Pravilnik koji vam lijepo nabraja u točki 9. st.1. da se Izborno povjerenstvo brine za PRAVILNU PRIPREMU IZBORA. Ako ste časni i obrazovani članovi naše Udruge, onda biste već iz ove točke i stavka trebali bili zaključiti koje su vam dužnosti, a onda nakon ovih žalbi zaključiti i da taj članak i stavak niste poštivali budući da niste na vrijeme na web stranicu Udruge stavili popis članova na koje bi se kandidati na vrijeme mogli obratiti.  Po tome pitanju ne možete i ne smijete prebacivati svoju odgovornost na Upravni odbor. Osim toga, priprema podrazumijeva da ste dobro proučili i Pravilnik po kojem morate postupati, a što vi očito niste učinili, jer da jeste, onda biste uočili silne nepravilnosti koje vam ova dvojica članova i nisu sve naveli. Kako na primjer niste uočili u nekim od članaka ograničavanje ljudskih sloboda na koje se svi od reda s Predsjednicom Udruge na čelu stalno pozivate. Ne želim ovdje zamarati članstvo s Pravilnikom u kojem su uzeti dijelovi političkih izbora pa onda pomiješani sa svime i svačime, pa Pravilnik liči bolje da ne kažem na što. Nisam bila na toj Skupštini kada se donosio, no ne mogu shvatiti da baš nitko od struke koja je tamo bila prisutna nije našao za shodno da se na njega osvrne. Kakva smo mi to struka?
Kao drugo, pogledajte članak 11. Istog Pravilnika pa se onda upitajte koje su vaše dužnosti. Najlakše je sada prebacivati lopticu na nekog drugog. Ne budete li u kratkom roku poništili ove namještene izbore uz namještena tijela koja ih ne znaju pripremiti i kontrolirati, osobno ću nastojati da javnost o tome sazna istinu, jer sve sam ove godine šutjela i nisam se miješala u ove igre i igrice Udruge, no sada mi je zaista dosta. Osobno se nisam kandidirala niti za jednu funkciju, no neću dopustiti kao osoba koja je jedna od tri na ovima prostorima ne samo ex Jugoslavije, već i Jugoistočne Europe, probijala led na području odnosa s javnošću, imati Udrugu koja krši sve što može i radi što hoće. Ne bavi se podizanjem struke, o čemu ću drugom prilikom, već sitnim poslićima pojedinaca i da više ne nabrajam. Tražim decidirano da se Izborno povjerenstvo očituje po navedenim člancima koje su previdjeli i po njima nisu postupali, čime su nanijeli štetu ne samo kandidatima, već i cijeloj Udruzi. Tražim da se očitujete u roku ne dužem od 24 sata.
 
Astrid Mušura Kaučič, dipl.iur.
Starija savjetnica