Aktivnosti Udruge Grand PRix

6. Grand PRix - prijavljeni projekti u kategoriji OSJ u poslovnom sektoru za velike tvrtke

15.03.2013. HUOJ

Donosimo vam popis projekata koji su prijavljeni za 6. Grand PRix u kategoriji OSJ u poslovnom sektoru za velike tvrtke:

1. HP – Hrvatska pošta d.d., „Kako pošta putuje“

Prijateljstvo Hrvatske pošte i brojnih mališana nastavljeno je u 2012. godini  projektom Hrvatske pošte “Kako pošta putuje?”. Ova poučna igra osmišljena je za djecu predškolske dobi kako bi se, kroz igru i zabavu, educirala o korištenju poštanskih usluga, pravilima ponašanja u poštanskim uredima te naučila rješavati osnovne matematičke zadatke. U čarobnoj kutiji djeca mogu naći mali kartonski poštanski ured, poštarske odore za djecu, vozila, bojanke i niz drugih iznenađenja koja su stigla na tisuću adresa dječjih vrtića diljem Hrvatske.
 
2. Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., „Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska“

Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska nastao je kao sastavni dio projekta Kultura poslovne komunikacije koji je trajao od 2008. do 2011. godine. Cilj je toga sveobuhvatnoga projekta unapređenje svakodnevne komunikacije među zaposlenicima i njihovo poticanje na uporabu pravilnih zamjena za brojne strane riječi, izraze i nazive te podizanje standarda komunikacije Coca-Colinih zaposlenika u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji s kupcima i potrošačima uporabom jezika koji kupci i potrošači razumiju, ali i cjelovita promjena unutrašnje i vanjske komunikacije tvrtke.

3. Proximity Zagreb d.o.o., "Libresse / Danas sam..."

Komunikacija s potrošačima je najučinkovitija metoda stvaranja povjerenja u proizvode. Libresse je želio ponukati djevojke da slobodnije progovore o temi mjesečnice i predstaviti temu kao prirodnu i normalnu - što ona zapravo i jest. Koliko god željeli biti otvoreni u razgovoru o mjesečnici, realnost je da je tema i dalje percipirana kao pomalo neugodna. Zato se čitava komunikacija morala omekšati lifestyle pristupom, kroz lagane teme zanimljive i relevantne ciljnoj skupini. Odbrana tema je moda kao pogodna podloga komunikacije i dobro okruženje za prenošenje poruke kampanje.

4. Dukat d.d., „Ja volim mlijeko!“

U želji da doprinese razvoju zdravih navika u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Dukat – zdrava navika“, Dukat osmišljava i provodi projekte koji su usmjereni na promicanje zdravlja i zdravog načina života u svakom segmentu društva. Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2000. godine s ciljem podizanja razine svijesti javnosti o važnosti konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani, posebno kod djece školske dobi. Upravo je taj dan bio povod za osmišljavanje i organizaciju Dukatovog projekta „Ja volim mlijeko!“ u suradnji s agencijom Pragma komunikacije -  kreativnog natječaja za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole u kojem je zadatak bio izraditi likovni rad na temu mlijeka te istovremeno podići svijest o važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda.

5. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., "Macroeconomic Outlook 2012-2013"

Zbog nepovoljnog makroekonomskog okruženja koje izravno utječe na sve sfere gospodarstva i društva - pet godina uzastopne recesije, rast nezaposlenosti, nelikvidnost - dio javnosti i klijenata percipira banke „dežurnim negativcima“ te uzimajući u obzir kako mediji komunikaciju bankarskih usluga prvenstveno percipiraju kao aktivnosti marketinške prirode, HAAB je osmislio novi 'Macroeconomic Outlook 2012-2013. Ideja Macroeconomic Outlooka jest cjelokupnoj poslovnoj zajednici i gospodarskom sektoru predstaviti kvalitetnu analizu aktualnih gospodarskih trendova i budućih izgleda koji će u nadolazećem razdoblju utjecati i oblikovati hrvatsko gospodarstvo i njihovo poslovanje te time klijentima pružiti dodatnu vrijednost.

6. Adris grupa d.d., „Jesenski iskorak“

Pored  niza sportskih, poslovnih i kulturnih događanja tijekom 2012. godine , Adris grupa  organizirala je u Rovinju u rujnu 2012.  i Adris Business Forum koji je ugostio jednog od najpoznatijih ekonomista današnjice Paula Krugmana. Istovremeno je održano Svjetsko prvenstvo u jedrenju koje je u Rovinj dovelo najznačajnije jedriličare na svijetu, Adris RC44 Worl Championship te izložba Vilka Gecana u galeriji  Adris. Projekt Jesenski iskorak obilježio je društveni, medijski, politički i gospodarski život Hrvatske u jesen 2012 okupivši poslovnu i političku elitu Hrvatske i regije.

7. Karlovačka pivovara d.o.o i Premisa d.o.o., lzložba "ldemo na pivo!"

Oslanjajući se  na bogatu  hrvatsku tradiciju u pivarstvu te uzevši u obzir činjenicu da umjerena konzumacija piva može biti dijelom pozitivnog životnog stila, Karlovačka je pivovara u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu organizirala izložbu ,, ldemo na pivo!" - prvu izložbu o kulturi piva u Hrvatskoj. Glavna ideja izložbe je bila da se javnost upozna s činjenicama i zanimljivostima o pivu- primjerice: da su samo  četiri sastojka dovoljna za proizvodnju više od 40.000 različitih piva u svijetu, da je pivo jedno od najstarijih pića  na svijetu itd.