Vijesti Članovi

Članovima Studentske sekcije HUOJ-a održano predavanje na temu javnog nastupa

06.03.2013. Maja Šrbec

Kristijan Sedak, trener iz Vipmedije, 22. veljače 2013. održao je u prostorijama HUOJ-a predavanje na temu javnog nastupa, persuazivnog komuniciranja i neverbalne komunikacije, članovima Studentske sekcije HUOJ-a.

Studenti su imali priliku naučiti o raznim tehnikama otklanjanja treme pred javni nastup, načinima uvjeravanja sugovornika te kako pravilno odašiljati neverbalne znakove okolini kako bi se spriječili mogući nesporazumi i kako bi se poruka ispravno prenijela. Svaka tematika dodatno je pojašnjena prikazima nastupa osoba iz javnog života u medijima. Uz teorijski dio predavanja, radionica se sastojala i od praktičnih vježbi, u kojima su članovi Sekcije testirali naučeno znanje i proveli ga u praksu putem zanimljivih zadataka poput vježbe razgovora za posao, izjave za dnevne događaje te vlastitog predstavljanja u ograničenom vremenskom periodu, što se ipak nije pokazalo tako jednostavnim kao što zvuči. Predavanju je prisustvovao i Marko Pavić, trener Vipmedije i novinar portala Index.hr.

Predavač Kristijan Sedak, magistar komunikologije, doktorand je Poslijediplomskog doktorskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a radi kao savjetnik i stručni suradnik u Zakladi hrvatskog državnog zavjeta. Uz to, predaje Glasnogovorništvo na Visokoj školi za odnose s javnošću i studij medija Kairos, te Odnose s javnošću na Poslovnom učilištu Supera.