HUOJ • Dojmovi članova nakon pohađanja Life Coaching savjetovanja
Vijesti

Dojmovi članova nakon pohađanja Life Coaching savjetovanja

31.01.2013. HUOJ

HUOJ je za svoje članove u listopadu i studenom prošle godine osigurao mogućnost besplatnog Life coachinga kod gospođe Ele Kurešević koja se već dugi niz godina bavi Life coachingom, a dodatno se usavršava na postdiplomskom studiju Biography Counselling u Velikoj Britaniji.

Biography Counselling je vrsta psihološke/terapeutske/savjetodavne metode koja se bazira na potrebi modernog čovjeka da integrira svoj život u cjelinu, da spozna svrhu i smisao svog života te da ostvari svoj puni potencijal. Unutar Biography Counsellinga život se promatra kroz faze od 7 godina (i razne životne ritmove koji se ponavljaju), a koje svaka za sebe nose različite izazove, zadatke i smisao. Cilj je integrirati čovjekov unutarnji svijet s vanjskim manifestiranjem njegovog života te tako otkriti smisao prošlih zbivanja i naslutiti budućnost.

Broj kandidata za Life coaching s gospođom Kurešević bio je ograničen, no s obzirom na velik broj zainteresiranih kolega koji su imali želju saznati nešto više o  razumijevanju i rješavanju svojih životnih izazova te ljubaznošću i raspoloživošću gospođe Kurešević, broj naših članova je bio znatno veći od predviđenog.

Ugodno sam iznenađena zanimanjem članova HUOJ-a za Biography counselling. Drago mi je da tim aktivnim, kreativnim pojedincima, s kroničnim nedostatkom vremena (a često i snage za sve izazove) mogu pomoći da promišljaju trenutnu životnu fazu u kontekstu cijele biografije. Zajedno nastojimo iz jedne šire perspektive naslutiti životnu nit vodilju i smisao koji iz te niti proizlazi. Velika je stvar biti svjedokom nečijeg životnog trenutka. To me uvijek obogaćuje i veseli“, istaknula je gđa Ela Kurešević.

Donosimo Vam i dojmove nekih naših članova nakon pohađanja Biography Consellinga:

Stanka Miljković, Hrvatski zavod za norme, dugogodišnja članica HUOJ-a: „Želim se od srca zahvaliti HUOJ-u što mi je omogućio da se uključim i upoznam s ovom terapeutsko-savjetodavnom metodom Life coaching, a koja mi je dosad bila nedovoljno poznata u smislu što mi i kako može pomoći u osobnom, duhovnom i poslovnom razvoju.  Budući da upravo prolazim kroz prilično stresno razdoblje u svom životu, pogotovo na poslovnom planu, druženje s gospođom Elom Kurešević neobično mi je pomoglo. Jer kada izgleda da se sve ruši u životu, pomoć može stići jedino i samo od nas samih. Samo to treba osvijestiti i koristiti. Tako je mene gospođa Ela "natjerala" da se kroz potpuno iskren i predan razgovor potaknem na razmišljanje i djelovanje u smislu što je to što ja mogu učiniti u nekim područjima svog života gdje mislim i osjećam da nešto još moram učiniti, koliko je razvijena i što mi pritom govori moja intuicija i koju se nipošto ne smije zanemariti. Usmjeravalo me se s ciljem stvaranja jasne vizije od onoga što nadalje želim u životu do određivanja svojih kratkoročno/dugoročnih privatnih i poslovnih ciljeva. Gospođu Elu Kurešević doživjela sam prvenstveno kao izuzetno stručnu osobu s velikim znanjem i iskustvom, potpuno predanu svom poslu. Osobno sam ju doživjela kao ljubaznu, susretljivu i izuzetno ugodnu osobu koja će ti pored svoje stručnosti, nesebično, toplo i ljudski udijeliti i poneki savjet više“.

Nina Bertapelle, T-HT, dugogodišnja članica HUOJ-a: „Duboko vjerujem mudrima koji kažu da se uspjeh mjeri kvalitetom puta više nego kvalitetom cilja. Ponekad se dogodi da u poslovnom ili u privatnom životu sami sebi stojimo na tome putu. Gospođa Kurešević ima istančano čulo i znanja za prepoznavanje tih momenata i usmjeravanje klijenata prema većoj efikasnosti u svakome smislu - uzimajući pri tome u obzir njegove vrijednosti, uvjerenja i posebnost“.

Uistinu smo sretni što smo Vam uspjeli pružiti dodatnu vrijednost i što ste zadovoljni rezultatima, stoga pozivamo sve članove HUOJ-a koji bi također željeli biti djelom ove terapeutsko savjetodavne metode da se jave na info@huoj.hr. Zahvaljujemo gospođi Eli na iznimno ugodnoj i lijepoj suradnji. Za kraj, evo jednog prigodnog citata kojeg nam je naša Ela poslala:

Svaki period u životu ima svoje vlastito značenje i svrhu. Pronaći to i prihvatiti jedan je od najvažnijih izazova u životu.” - Erich Stern.