Vijesti Karijere

Ana Kljaić Balenović nova direktorica komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i BiH u tvrtki Coca-Cola Adria

27.01.2013. HUOJ

ZAGREB, 25. siječnja 2013. – Ana Kljaić Balenović imenovana je direktoricom komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u tvrtki Coca-Cola Adria (Public Affairs & Communications Manager). Ana će biti odgovorna za public affairs, odnosno odnose s vladajućim strukturama i ključnim dionicima, ali i za odnose s javnošću te korporativne i brand komunikacije u objema državama, a sve u skladu s visokim standardima i izvrsnom poslovnom praksom koje na svjetskoj razini njeguje The Coca-Cola Company.

Donedavna direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Henkel za regiju Adria, Kljaić Balenović oblikovat će i provoditi specifične strategije odnosa s javnošću i public affairsa s ciljem učinkovite i izravne komunikacije s ključnim javnostima i dionicima. Među ključnim Aninim odgovornostima ističu se  koordinacija i upravljanje aktivnostima odnosa s dionicima te identifikacija složenih pitanja i politika regulatorne prirode koji mogu ili već utječu na poslovanje tvrtke Coca-Cola Adria u Hrvatskoj i BiH. 

U suradnji s Boškom Trbojević, direktoricom komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola HBC, ovlaštenom punionicom tvrtke The Coca-Cola Company u Hrvatskoj i BiH, Anin zadatak će biti pridonijeti rastu pozitivnog ugleda tvrtke i njenih brandova te identificirati važne čimbenike iz okoline koji mogu biti od presudne važnosti za tvrtku.

Koristeći širok spektar stručnih znanja i vještina iz odnosa s javnošću, korporativnih komunikacija i kriznog komuniciranja koje je stekla tijekom svoje bogate karijere, Ana će nastaviti s poslovnom praksom tvrtke koja je usmjerena postizanju konkretnih ciljeva, imajući neprestano na umu interese tvrtke Coca-Cola na lokalnoj i svjetskoj razini.

U svojoj je karijeri, posebno na položaju zamjenice direktora u agenciji Grayling, jednoj od vodećih agencija za savjetovanje u području odnosa s javnošću i public affairsa u kojoj je radila prije nego što se pridružila Henkelu, Ana je vodila brojne kampanje i projekte za multinacionalne tvrtke i robne marke kao što su Visa, Tele2, Mars, Medtronic, IBM, Lenovo, Panasonic, Philips, sanofi-aventis, Carlsberg i druge.

Ana Kljaić Balenović diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.