O Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću Podružnice

Održani izbori u dalmatinskoj, primorsko-istarskoj i dubrovačkoj podružnici HUOJ-a

12.01.2013. HUOJ

Split, Dubrovnik, Rijeka, 11. siječnja 2013. – U podružnicama HUOJ-a održani su izbori za pozicije predsjednika i tajnika pa je tako u Splitu za predsjednicu dalmatinske podružnice izabrana pročelnica Ureda gradonačelnika Splita Ivana Bjedov Viđak, a za tajnicu Ana Gojanović Rakić iz Grada Šibenika. Glasnogovornica Sveučilišta u Dubrovniku Sandra Buratović izabrana je za predsjednicu, a savjetnik dubrovačko-neretvanskog župana za medije i odnose s javnošću Goran Cvjetinović za tajnika dubrovačke podružnice. Članstvo u Rijeci za primorsko-istarsku podružnicu HUOJ-a svoje povjerenje dalo je predsjednici Dunji Pavešić, direktorici agencije Libra, a za tajnika izabran je Željko Stojanovski, voditelj Odjela marketinga  tvrtke Alarm automatika.

Dalmatinska podružnica ima veliki potencijal i svi zajedno radit ćemo na jačanju svijesti o važnosti odnosa s javnošću u svim organizacijama. U Dalmaciji još uvijek ne postoji ustanova koja nudi formalno visokoškolsko obrazovanje u području odnosa s javnošću, ali svakako imamo stručnih i kompetentnih ljudi koji našim sadašnjim i budućim članovima mogu prenijeti svoja znanja i iskustva.“, kazala je Ivana Bjedov Viđak, predsjednica dalmatinske podružnice.

Sandra Buratović, predsjednica dubrovačke podružnice izjavila je: „Hvala HUOJ-u i predsjednici Aleksandri Kolarić što su prepoznali različitosti naše regije i odlučili osnovati dubrovačku podružnicu“.

"Izbor za mene svakako predstavlja izazov, ali i obvezu da ova podružnica prati ritam HUOJ-a. U svom mandatu pokušat ću unaprijediti poziciju struke, a svakako ću raditi i na valoriziranju pozitivnih vijesti.“, istaknula je Dunja Pavešić, predsjednica primorsko-istarske podružnice.

Izabrane predsjednice podružnica u suradnji s tajnicima te svim članovima podružnica, organizirat će lokalne aktivnosti poput predavanja, seminara i sličnih događanja, a sve sa svrhom unapređenja profesije odnosa s javnošću i regionalno.

Izbori za vodstvo podružnice HUOJ-a za Sjevernu Hrvatsku održat će se 18. siječnja 2013. u Koprivnici.