Vijesti Članovi

Četvrto dopunjeno izdanje knjige "Osnove političkog komuniciranja" prof. dr. sc. Zorana Tomića

11.12.2012. HUOJ

Početkom prosinca prof. dr.sc. Zoran Tomić predstavio je četvrto dopunjeno izdanje knjige pod nazivom "Osnove političkog komuniciranja", u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Prof. Tomić je autor 10 knjiga u nekoliko izdanja te preko 70 znanstvenih i stručnih radova, a na predstavljanju je istaknuto i kako je u pripremi još jedno djelo, „Rječnik političke komunikacije“.

Na predstavljanju u Splitu su prisustvovali i recenzenti, mr. sc. Damir Jugo sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti i doc. dr. sc. Đorđe Obradović s Odjela komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku, a osim njih recenzenti su i drugi važni stručnjaci iz ovog područja, prof. dr. Najil Kurtić, prof. dr. Besim Spahić, prof. dr. Marko Sapunar, prof. dr. Ivan Tanta, prof. dr. Aleksandar Bogdanić i prof. dr. Damir Kukić.

Ova knjiga od 540 stranica bit će kvalitetna literatura studentima, kao i praktični vodič aktivnim političarima. Četvrto dopunjeno izdanje donosi posve nova poglavlja kao što su politički odnosi s javnošću, predsjedničke kampanje, međunarodna politička komunikacija, personalizacija politike i profesionalizacija političke komunikacije te su također osvježena i neka već postojeća poglavlja.

Prof. Tomić je pomoćnik Rektora za odnose sa javnošću Sveučilišta u Mostaru te ujedno i prodekan Filozofskog fakulteta.