HUOJ • PR stručnjaci u Srbiji iskoristili PRiliku
Vijesti Regija i svijet

PR stručnjaci u Srbiji iskoristili PRiliku

03.12.2012.

Četvrta međunarodna konferencija Društva Srbije za odnose s javnošćuPRilika 2012, pod nazivom „Komunikacije pred izazovima promjena” uspješno je održana 29. i 30. studenoga u Novom Sadu.

Konferencija je okupila više od 180 stručnjaka iz područja odnosa s javnošću iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a organizirana je s ciljem da ponudi odgovore na pitanja kako se uspješno suočiti s promjenama i gledati u budućnost koja je pred nama. Zanimljive teme, vrhunski predavači, druženje i odlična atmosfera obilježili su ovogodišnju konferenciju PRilika.

Posebno snažan utisak na sudionike konferencije ostavilo je predavanje jednog od vodećih međunarodnih mislilaca korporativnih i marketinških komunikacija – Micaela Dahlena, autora šest knjiga, konzultanta mnogim vodećim svjetskim tvrtkama i profesora na Ekonomskom fakultetu u Stockholmu. On je svojim nastupom oduševio prisutne i poručio kako su strast i konstantno uvođenje inovacija u sve aspekte komunikacija, od velike važnosti u poslovanju, jer samo na taj način možete biti prepoznati na tržištu. „Ako ne radite predano i sa strašću i konstantno ne uvodite inovacije u poslovanje, klijenti se neće zadržati kod vas“, dodao je Dahlen.

Pored profesora Dahlena, sudionici konferencije imali su prilike čuti predavanja i razmijeniti iskustva s vodećim svjetskim i regionalnim imenima u području komunikacija poput Pascala Beuclera, potpredsjednika MSLGROUP dijela Publicis grupe, Thomasa A. Bauera sa Sveučilišta u Beču, Louisa de Schorlemera iz Europske asocijacije direktora komunikacije (EACD), dr. Dona W. Stacksa sa Sveučilišta u Miamiju, profesora Ernesta Herzoga iz Hrvatske; Duše Vidanović iz Europrotocola iz Slovenije i mnogih drugih.

Predsjednik UO Društva Srbije za odnose s javnošću Miloš Đajić ocjenio je da je konferencija ispunila očekivanja jer je okupila veliki broj sudionika, a izazvala je veliko zanimanje i na društvenim mrežama.

Imali smo priliku da od naših kolega iz inozemstva čujemo informacije koje će nam pomoći da razumijemo nove trendove u komunikacijama i da ih primenjujemo u Srbiji. Uz to, utisak je da smo kao struka spremni na izazove koji nas očekuju u narednom periodu, o čemu svjedoče i međunarodna priznanja koje naši stručnjaci osvajaju u svijetu“, rekao je Đajić. On je dodao da se ovogodišnja PRilika ne razlikuje od prethodnih, jer je njena suština bila povezivanje PR profesionalaca i njihovo druženje i osnaživanje, kao i da je na konferenciji ključno bilo da se razgovara na različite teme iz širokog spektra poslova koje PR menadžeri danas obavljuju podižući svoje kapacitete, upoznajući se i povezujući.

U okviru konferencije PRilika 2012, organizirano je i nacionalno studentsko natjecanje u području odnosa s javnošću, a najuspješnija je bila ekipa „Concordia“ studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Na ovo natjecanje su se prijavile 33 ekipe, odnosno 117 studenata i studentica s ukupno 25 državnih i privatnih visokoobrazovnih institucija u Srbiji.