Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan 10. Carpe Diem

30.11.2012.

Dana 29. studenoga 2012. godine u vijećnici Hrvatskih željeznica u Zagrebu održan je Carpe Diem, događanje namijenjeno članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ)

Svrha desetog Carpe Diema održanog u HŽ-ovoj vijećnici bila je upoznavanje stručnjaka za odnose s javnošću s organizacijom i aktivnostima komunikacijskih odjela HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga.

Na događanju pod nazivom »Stalna (...) samo kriza jest« domaćice događanja, ravnateljica Ureda Uprave HŽ Infrastrukture Vlatka Škorić te Martina Elizabeta Lovrić, Mihaela Tomurad Sušac i Ivana Čubelić, stručnjakinje za odnose s javnošću HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga, sa suradnicima, prisutne su upoznale s 111 godina dugom povijesti komuniciranja na željeznici.

Tom prigodom predstavljene su karakteristike i specifičnosti  komuniciranja s unutarnjom i vanjskom javnošću u sustavu Hrvatskih željeznica. Također se govorilo o povijesti željeznice i komuniciranja u sustavu, procesu restrukturiranja, veličini željezničke mreže i voznog parka, broju zaposlenih, dotrajalosti sustava te djelatnostima komunikacija.

Posebna pozornost posvećena je kriznom komuniciranju s vanjskom javnošću i njegovim specifičnostima. Prisutnima su prezentirani i korporativno komuniciranje, suradnja odvojenih poslova komuniciranja HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga, odnosi s medijima, priopćenja, organizacija konferencija za medije, organizacija različitih događanja vezanih uz projekte, posebice onih HŽ Infrastrukture, informatičko komuniciranje, rad nakladništva te planovi za sljedeće razdoblje. Medijska analiza za 2011. prikazana je kroz 15-minutni film.

Tijekom druženja gosti su s domaćinima razmijenili iskustva vezana uz specifičnosti komuniciranja na Hrvatskim željeznicama, s težištem na suradnji s menadžmentom i na korporativnom komuniciranju.

U uvodnom govoru važnost komunikacija s javnošću u HŽ-ovu sustavu naglasio je i Marko Car, član Uprave HŽ Infrastrukture, a što u konačnici odražava uspješnost rada uprava Hrvatskih željeznica. U ime HUOJ-a prisutne je pozdravila Marina Halužan, voditeljica Sekcije za javni sektor.