Vijesti Članovi

Upis na specijalistički poslijediplomski studij "Poslovni (B2B) marketing"

28.11.2012. HUOJ

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu započeli su upisi na specijalistički poslijediplomski studij  "Poslovni (B2B) marketing". Kroz interaktivnu nastavu, gostovanje vodećih stručnjaka iz prakse te suvremenost programa i nastavnih metoda, ovaj studij polaznicima omogućuje da postanu uspješni u današnjoj globalnoj ekonomiji i spremni za daljnji razvoj karijere.

U svakodnevnom se životu, kao potrošači, susrećemo s marketinškim aktivnostima poduzeća usmjerenima na tržište krajnje (osobne) potrošnje. Kupujemo proizvode i usluge koji se nude na tržištu, razmišljamo o prihvatljivosti njihove cijene i njihovoj dostupnosti, te se informiramo o novim ponudama putem promocijskih napora organizacija. U pozadini toga stoji za potrošače nevidljiv proces stvaranja vrijednosti te se otvara vrlo specifično i rastuće područje primjene marketinških koncepcija u praksi organizacija - marketing orijentiran poslovnim tržištima ili – kako se u kolokvijalnom govoru često kaže – business-to-business, odnosno B2B marketing.

Teorija i praksa prepoznaju važnost marketinga poslovnih tržišta, već zbog same činjenice da B2B tržišta količinski i vrjednosno daleko premašuju tržište krajnje potrošnje. Stoga se u zadnjih petnaestak godina ovo područje dinamično razvija, a sve veći broj stručnjaka svoje zaposlenje pronalazi upravo u B2B marketingu. Dodatno je zanimljivo što B2B marketingu gravitira velik broj drugih struka, poput farmaceuta, liječnika i različitih stručnjaka inženjera, koji trebaju specifična marketinška znanja – upravo ona koja se odnose na B2B tržišta – u obavljanju svojih svakodnevnih poslova.

Nastava je organizirana od strane vrsnih stručnjaka iz područja B2B marketinga. Opsežna akademska literatura nadopunjena je slučajevima iz poslovne prakse kao i poslovnim iskustvima svakog pojedinačnog polaznika studija, a predavanja se izvode u posijepodnevnim satima tako da polaznici mogu nastaviti raditi i studirati u isto vrijeme.

Dodatne informacije o studiju mogu se pronaći na službenoj web stranici.