HUOJ • Imenovano predsjedništvo žirija za dodjelu Grand PRix godišnjih strukovnih nagrada
Vijesti

Imenovano predsjedništvo žirija za dodjelu Grand PRix godišnjih strukovnih nagrada

05.11.2012.

Zagreb, 5. studenoga 2012. - Hrvatska udruga za odnose s javnošću imenovala je saborsku zastupnicu dr. sc. Mirelu Holy predsjednicom žirija za dodjelu Grand PRix godišnjih strukovnih nagrada. Za potpredsjednika Žirija imenovan je Mario Aunedi Medek, direktor i suvlasnik agencije za odnose s javnošću Media Val.

"Izuzetna mi je čast biti na čelu žirija za dodjelu Grand PRix nagrada HUOJ-a s obzirom na činjenicu da je nagrada najveće priznanje koje se dodjeljuje najistaknutijim projektima, pojedincima i tvrtkama u području odnosa s javnošću. Nagradu smatram izuzetno dobrim instrumentom za promociju kreativnih komunikacijskih rješenja te etičkih načela u odnosima s javnošću", kazala je ovom prilikom Mirela Holy. Holy je naglasila kako dodjelu nagrada smatra hvalevrijednom aktivnošću jer je njen naglasak na originalnosti i kreativnosti.

Mirela Holy dugogodišnja je članica HUOJ-a, a uz svoju političku karijeru, predavač je odnosa s javnošću na VERN-u. Pored toga što je poznata političarka i stručnjak za zaštitu okoliša, Holy je i poznata stručnjakinja za komunikacije. Nakon nekoliko godina rada u odnosima s javnošću u Ministarstvu zaštite okoliša, prešla je u agenciju Maksima komunikacije gdje je bila direktorica agencije. Iz agencije prelazi u Hrvatski sabor, zatim postaje ministrica zaštite okoliša da bi se pred četiri mjeseca, nakon ostavke, ponovno vratila u Sabor. Da niti u saborskim klupama nije zaboravila odnose s javnošću dokazuje činjenica kako je ovih dana, s koautoricom Sonjom Hodak, izdala novu knjigu "Komunikacijske (strategije) magije".

Mario Aunedi Medek suvlasnik je i direktor agencija Media Val i Alpheus Public Affairs, a svoje iskustvo kalio je u McCann-Ericksonu Croatia. Mario je diplomirao organizaciju i menadžment na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a ima i diplomu Charted Institute of Public Relations. Član je Britansko-hrvatske gospodarske komore te Akademije za politički razvoj.

Strukovna nagrada HUOJ-a, Grand PRix, dodjeljuje se šesti put za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću, kao priznanje za stručnu izvrsnost u osmišljavanju i provedbi strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima. Radovi će se prijavljivati u 8 kategorija: Grand PRix za OSJ u javnom sektoru i NVO-ima, Grand PRix za OSJ u velikim tvrtkama, Grand PRix za OSJ u srednjim i malim tvrtkama, Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje, Grand PRix za internu komunikaciju, Grand PRix za najbolju lokalnu prilagodbu globalne kampanje, Grand PRix za političku komunikaciju te Grand PRix za digitalnu komunikaciju.

Natječaj za prijavu radova i projekata bit će raspisan početkom siječnja 2013. godine.