Vijesti

Izabrano novo vodstvo Hrvatske udruge za odnose s javnošću

01.06.2010.

Na Izbornoj skupštini Hrvatske udruge za odnose s javnošću održanoj 31. svibnja 2010. u Zagrebu, izabrano je novo vodstvo – HUOJ-a. Za predsjednika Udruge s mandatom od dvije godine izabran je Drenislav Žekić, savjetnik Uprave Digitel komunikacija, inače dugogodišnji član  i dosadašnji dopredsjednik HUOJ-a.

U Upravni odbor izabrani su: Vedran Kruljac, suradnik za odnose s javnošću i informiranje Specijalne bolnice Varaždinske toplice, Goran Pivarski, stariji savjetnik agencije Premisa, Ivana Prgomet, savjetnica za odnose s javnošću Hrvatske udruga banaka i Ksenija Renko, direktorica agencije Publicis Consultants.
 
U Sud časti udruge izabrani su: Daria Mateljak Bartulin, direktorica agencije Hauska i Partner, dr.sc. Božo Skoko, profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i dr.sc. Ana Tkalac Verčič, profesorica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
 
U Nadzorni odbor Udruge izabrani su: Dubravka Jusić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija Vipneta, Tamara Sušanj Šulentić, direktorica komunikacija Plive Hrvatska i Ivica Žigić, direktor Službe za korporativne komunikacije Croatia osiguranja.

Drenislav Žekić dugogodišnji je član HUOJ-a i dosadašnji dopredsjednik HUOJ-a, povodom izbora izjavio je: „Zahvaljujem dosadašnjim članovima upravnih tijela Udruge na njihovom doprinosu i radu, posebno dosadašnjoj predsjednici - kolegici Dubravki Jusić, na njezinom velikom doprinosu Udruzi u protekla dva mandata . Hvala i članovima na potpori te ih pozivam da se svi zajedno aktivno uključimo u rad Udruge. Svojim radom i iskustvom, uz timski angažman članova svih tijela udruge, te još aktivniji doprinos svih članova, želim osigurati kontinuitet razvoja organizacije i struke, posebno naših podružnica širom Hrvatske, unaprijediti regionalnu suradnju sa srodnim udrugama u susjednim zemljama.

Posvetit ću se daljnjem jačanju uloge i ugleda Udruge kao krovne organizacije PR profesionalaca u Hrvatskoj te jačanju imidža struke kao značajne funkcije korporativnog upravljanja i ostvarivanja poslovnih ciljeva tvrtki i organizacija. Nastavit ćemo promicati profesionalne i etičke standarde u struci. “