Mišljenja i odluke 

08.06.2017.

Kvalificirani stručnjaci za odnose s javnošću imaju ključnu ulogu u izgradnji povjerenja građana

U svijetlu lokalnih izbora 2017. Sud časti HUOJ-a koristi priliku kako bi istaknuo važnost očuvanja profesionalnog i etičkog integriteta stručnjaka za odnose s javnošću u općinama, gradovima i županijama.
09.09.2016.

Mišljenje - Angažman pro bono savjetnika

Sud časti je na svojoj 4. sjednici održanoj 5. 7. 2016. jednoglasno odlučio pokrenuti samostalni postupak na temelju članka 10. Poslovnika kako bi ispitao činjenice i okolnosti pro bono angažmana Damira Juge u svojstvu savjetnika za pitanja iz djelokruga društvenih djelatnosti bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

09.09.2016.

Odluka po prijavi - Odluka Suda časti HUOJ-a

Sud časti je na svojoj 4. sjednici održanoj 5. 7. 2016. na temelju članka 8. stavak 1. Poslovnika o radu Suda časti (Poslovnik) jednoglasno donio odluku o pokretanju postupka u slučaju Marine Čulić Fischer.

08.06.2016.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a u slučaju Grizli

Potaknut interesom javnosti, medija i stručnjaka za odnose s javnošću za slučaj Grizli vezano uz sumnje o mogućim povredama profesionalnih i etičkih standarda struke za odnose s javnošću Sud časti je 3. lipnja 2016. odlučio pokrenuti postupak kako bi ispitao sve činjenice slučaja i donio svoje mišljenje.
03.06.2016.

Izjava Suda časti - slučaj Grizli

Sud časti HUOJ-a svjestan je interesa javnosti, medija i stručnjaka za odnose s javnošću za slučaj Grizli vezano uz sumnje o mogućim povredama profesionalnih i etičkih standarda struke za odnose s javnošću.
27.10.2015.

9. sjednica Suda časti HUOJ-a - 27. listopada 2014.

Zapisnik 9. sjednice Suda časti HUOJ-a održane 27. listopada 2014. možete preuzeti ovdje.

25.10.2015.

Mišljenje Suda časti povodom prijave Aleksandre Kolarić protiv Ivice Granića

Sud časti HUOJ-a na svojoj je sjednici održanoj 10. srpnja 2015. godine donio mišljenje povodom prijave Aleksandre Kolarić protiv Ivice Granića.
30.10.2014.

10. sjednica Suda časti HUOJ-a - 30. listopada 2014.

Zapisnik 10. sjednice Suda časti HUOJ-a održane 30. listopada 2014. možete preuzeti ovdje.
06.06.2014. HUOJ

Očitovanje Suda časti HUOJ-a na temu edukacije, titule PR stručnjaka i nezavisnih stručnjaka

Očitovanje Suda časti HUOJ-a na temu edukacije, titule PR stručnjaka i nezavisnih stručnjaka, koje je Sud časti donio na svojoj devetoj sjednici. Očitovanje preuzmite ovdje (pdf).
02.06.2014. HUOJ

Mišljenje Upravnog odbora HUOJ-a o slučaju dr. sc. Bože Skoke

Sukladno članku 60., točka 8, Statuta HUOJ-a, a povodom zahtjeva članstva, Upravni odbor HUOJ-a iznosi svoje mišljenje, nakon što je Sud časti donio svoje očitovanje o slučaju dr. sc. Bože Skoke.

28.05.2014. HUOJ

Očitovanje Suda časti HUOJ-a o slučaju "Dežulović - Skoko"

Sud časti HUOJ-a na svojoj osmoj sjednici, na kojoj je bio izuzet Božo Skoko kao član ovog radnog tijela HUOJ-a sukladno čl. 28. Poslovnika o radu Suda časti, donio je očitovanje o slučaju "Dežulović - Skoko".

Očitovanje možete preuzeti ovdje.

04.07.2012.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a vezano uz pro bono angažman gđe. Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade g.Radimira Čačića

Potaknuti zanimanjem medija i upitima članova HUOJ-a, vezanih uz pro bono angažman kolegice Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade g. Radimira Čačića, Sud časti HUOJ-a odlučio je analizirati i taj slučaj.

Prije nego li je donio svoj stav, Sud časti zamolio je očitovanje kolegice Ankice Mamić. Po primitku očitovanja, Sud časti je 2. srpnja 2012. godine održao sjednicu s jednom točkom dnevnog reda:

1. Davanje mišljenja o angažmanu direktorice agencije IMC, gđe Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade
 

 

19.06.2012.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a vezano uz angažman direktorice strateških komunikacija agencije Madison Consulting, Zinke Bardić, u funkciji posebne savjetnice predsjednika Vlade RH

Temeljem zanimanja medija te upita članova HUOJ-a, vezanih uz eventualni sukob interesa kolegice Zinke Bardić i agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, u pogledu suradnje s Vladom Republike Hrvatske, Sud časti HUOJ-a održao je 18. lipnja 2012. godine sjednicu s jednom točkom dnevnog reda:

Davanje mišljenja o angažmanu direktorice strateških komunikacija agencije Madison Consulting, Zinke Bardić, u funkciji posebne savjetnice predsjednika Vlade RH. 
 

14.06.2012.

Objava za medije- Sud časti HUOJ-a zatražio službeno očitovanje Zinke Bardić i Madison Consulting-a o mogućnosti sukoba interesa

14 lipnja 2012.- Sud časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću zatražio je službeno očitovanje gđe. Zinke Bardić i tvrtke Madison consulting o mogućnosti sukoba interesa. Objavu za medije pogledajte ovjde.
09.12.2008.

Reagiranje Upravnog odbora HUOJ-a na nedavne izjave g. Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda

Uslijed nedavnih događaja povezanih s izjavama gradonačelnika Slavonskog Broda, gospodina Mirka Duspare, iz kojih proizlazi pretpostavka kako je posredstvom agencije za odnose s javnošću financijski osigurao svoju poziciju u emisijama Hrvatske radiotelevizije, dužnost nam je, kao krovnoj Udruzi stručnjaka za odnose s javnošću, ograditi se od navedenih događaja.