Mišljenja i odluke 

Mišljenje Suda časti vezano uz kandidaturu člana Upravnoga odbora na izborima za Europski parlament

Igor Ćutuk je 10. travnja 2019. godine uputio Sudu časti zahtjev za ocjenu je li njegova kandidatura na Listi građana za Europski parlament kojoj je nositelj Mislav Kolakušić „u bilo kakvom neskladu“ s njegovim „obnašanjem dužnosti člana Upravnog odbora HUOJ-a“, odnosno je li zbog te kandidature „u bilo kakvu potencijalnom sukobu interesa u HUOJ-u“. Mišljenje Suda časti vezano uz kandidaturu člana Upravnoga odbora na izborima za Europski parlament
08.06.2017.

Kvalificirani stručnjaci za odnose s javnošću imaju ključnu ulogu u izgradnji povjerenja građana

U svijetlu lokalnih izbora 2017. Sud časti HUOJ-a koristi priliku kako bi istaknuo važnost očuvanja profesionalnog i etičkog integriteta stručnjaka za odnose s javnošću u općinama, gradovima i županijama.
09.09.2016.

Mišljenje - Angažman pro bono savjetnika

Sud časti je na svojoj 4. sjednici održanoj 5. 7. 2016. jednoglasno odlučio pokrenuti samostalni postupak na temelju članka 10. Poslovnika kako bi ispitao činjenice i okolnosti pro bono angažmana Damira Juge u svojstvu savjetnika za pitanja iz djelokruga društvenih djelatnosti bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

09.09.2016.

Odluka po prijavi - Odluka Suda časti HUOJ-a

Sud časti je na svojoj 4. sjednici održanoj 5. 7. 2016. na temelju članka 8. stavak 1. Poslovnika o radu Suda časti (Poslovnik) jednoglasno donio odluku o pokretanju postupka u slučaju Marine Čulić Fischer.

08.06.2016.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a u slučaju Grizli

Potaknut interesom javnosti, medija i stručnjaka za odnose s javnošću za slučaj Grizli vezano uz sumnje o mogućim povredama profesionalnih i etičkih standarda struke za odnose s javnošću Sud časti je 3. lipnja 2016. odlučio pokrenuti postupak kako bi ispitao sve činjenice slučaja i donio svoje mišljenje.
03.06.2016.

Izjava Suda časti - slučaj Grizli

Sud časti HUOJ-a svjestan je interesa javnosti, medija i stručnjaka za odnose s javnošću za slučaj Grizli vezano uz sumnje o mogućim povredama profesionalnih i etičkih standarda struke za odnose s javnošću.
27.10.2015.

9. sjednica Suda časti HUOJ-a - 27. listopada 2014.

Zapisnik 9. sjednice Suda časti HUOJ-a održane 27. listopada 2014. možete preuzeti ovdje.

25.10.2015.

Mišljenje Suda časti povodom prijave Aleksandre Kolarić protiv Ivice Granića

Sud časti HUOJ-a na svojoj je sjednici održanoj 10. srpnja 2015. godine donio mišljenje povodom prijave Aleksandre Kolarić protiv Ivice Granića.
30.10.2014.

10. sjednica Suda časti HUOJ-a - 30. listopada 2014.

Zapisnik 10. sjednice Suda časti HUOJ-a održane 30. listopada 2014. možete preuzeti ovdje.
06.06.2014. HUOJ

Očitovanje Suda časti HUOJ-a na temu edukacije, titule PR stručnjaka i nezavisnih stručnjaka

Očitovanje Suda časti HUOJ-a na temu edukacije, titule PR stručnjaka i nezavisnih stručnjaka, koje je Sud časti donio na svojoj devetoj sjednici. Očitovanje preuzmite ovdje (pdf).
02.06.2014. HUOJ

Mišljenje Upravnog odbora HUOJ-a o slučaju dr. sc. Bože Skoke

Sukladno članku 60., točka 8, Statuta HUOJ-a, a povodom zahtjeva članstva, Upravni odbor HUOJ-a iznosi svoje mišljenje, nakon što je Sud časti donio svoje očitovanje o slučaju dr. sc. Bože Skoke.

28.05.2014. HUOJ

Očitovanje Suda časti HUOJ-a o slučaju "Dežulović - Skoko"

Sud časti HUOJ-a na svojoj osmoj sjednici, na kojoj je bio izuzet Božo Skoko kao član ovog radnog tijela HUOJ-a sukladno čl. 28. Poslovnika o radu Suda časti, donio je očitovanje o slučaju "Dežulović - Skoko".

Očitovanje možete preuzeti ovdje.

04.07.2012.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a vezano uz pro bono angažman gđe. Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade g.Radimira Čačića

Potaknuti zanimanjem medija i upitima članova HUOJ-a, vezanih uz pro bono angažman kolegice Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade g. Radimira Čačića, Sud časti HUOJ-a odlučio je analizirati i taj slučaj.

Prije nego li je donio svoj stav, Sud časti zamolio je očitovanje kolegice Ankice Mamić. Po primitku očitovanja, Sud časti je 2. srpnja 2012. godine održao sjednicu s jednom točkom dnevnog reda:

1. Davanje mišljenja o angažmanu direktorice agencije IMC, gđe Ankice Mamić u funkciji osobne savjetnice za komunikacije prvog potpredsjednika Vlade
 

 

19.06.2012.

Mišljenje Suda časti HUOJ-a vezano uz angažman direktorice strateških komunikacija agencije Madison Consulting, Zinke Bardić, u funkciji posebne savjetnice predsjednika Vlade RH

Temeljem zanimanja medija te upita članova HUOJ-a, vezanih uz eventualni sukob interesa kolegice Zinke Bardić i agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, u pogledu suradnje s Vladom Republike Hrvatske, Sud časti HUOJ-a održao je 18. lipnja 2012. godine sjednicu s jednom točkom dnevnog reda:

Davanje mišljenja o angažmanu direktorice strateških komunikacija agencije Madison Consulting, Zinke Bardić, u funkciji posebne savjetnice predsjednika Vlade RH. 
 

14.06.2012.

Objava za medije- Sud časti HUOJ-a zatražio službeno očitovanje Zinke Bardić i Madison Consulting-a o mogućnosti sukoba interesa

14 lipnja 2012.- Sud časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću zatražio je službeno očitovanje gđe. Zinke Bardić i tvrtke Madison consulting o mogućnosti sukoba interesa. Objavu za medije pogledajte ovjde.
09.12.2008.

Reagiranje Upravnog odbora HUOJ-a na nedavne izjave g. Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda

Uslijed nedavnih događaja povezanih s izjavama gradonačelnika Slavonskog Broda, gospodina Mirka Duspare, iz kojih proizlazi pretpostavka kako je posredstvom agencije za odnose s javnošću financijski osigurao svoju poziciju u emisijama Hrvatske radiotelevizije, dužnost nam je, kao krovnoj Udruzi stručnjaka za odnose s javnošću, ograditi se od navedenih događaja.