Sud časti

Sud časti HUOJ-a

Sud časti ima pet članova koji se biraju izravno. Neovisno je tijelo i odlučuje o odgovornosti stručnjaka za odnose s javnošću i članova HUOJ-a, odgovornosti za povredu Etičkog kodeksa i po potrebi donosi stegovne mjere.

Daje mišljenje u vezi s mogućim neetičkim ponašanjem stručnjaka za odnose s javnošću koji nisu članovi HUOJ-a.

Za svoj rad  Sud časti je odgovoran Skupštini.

Andreja Pavlović,
Andreja Pavlović, predsjednica Suda časti, viša je savjetnica i partnerica u agenciji Hauska & Partner iz Zagreba. Ima skoro 20 godina iskustva u odnosima s javnošću, društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim odnosima. Vodi i upravlja portfeljem klijenata iz različitih sektora, u posljednjih nekoliko godina ponajviše iz područja energetike, zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, energetske učinkovitosti, ali i u skoro svim drugim sektorima. Magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a trenutno pohađa poslijediplomski interdisciplinarni studij komunikologije na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku. Ponosna je mama Stelle i Luke.
    

Dražena Lejo
Dražena Lejo završila je hotelijersko-turističku školu u Splitu i studirala socijalni rad u Zagrebu. Bila je novinarka i urednica u Večernjem listu do 2002. godine. Već je 15 godina u komunikacijama i prošla je sve, od priprema nastupa za medije i organizacije događanja, do vođenja najvećih kampanja i aktivnosti u državi. Iza nje su, primjerice, uspješno dobivanje licence za trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj, predsjednička, parlamentarne i lokalna politička kampanja, kao i neki od najvećih događaja društveno odgovornog poslovanja različitih tvrtki u Hrvatskoj, od kojih su neki dobili i nagrade struke. Želi pomoći i razvoju komunikacijske struke u Hrvatskoj, ističući etičnost u poslovanju i komuniciranju nužnim preduvjetom. Razvoju struke i podizanju standarda nastoji doprinijeti i brojnim seminarima, radionicama i treninzima koje drži različitim polaznicima.
    
 
Dražen Dretar
Dražen Dretar, CSOJ, privremeni pročelnik UO za poslove gradonačelnika Grada Varaždina i voditelj Gradskog reklamacijsko - informacijskog centra u Gradu Varaždinu. Rođen je 1961. godine, diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pohađao programe stručnog osposobljavanja u SAD-u. Od 1985 do 1995. godine bavio se novinarstvom, a od tada do danas odnosima s javnošću u lokalnoj samoupravi.
    
Tina Puhalo Grladinović
Tina Puhalo Grladinović voditeljica je korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare za Hrvatsku i BiH. Odgovorna je za pružanje strateških smjernica, vodstvo i provedbu korporativnih komunikacija, za uspostavljanje kvalitetnih odnosa s dionicima unutar i izvan tvrtke te stvaranje pozitivne slike i ugleda. Rođena je 1970. godine, diplomu diplomiranog ekonomista iz područja marketinga stekla je 1995. godine na Sveučilištu u Memphisu. Karijeru u OSJ je započela 1997. godine u predstavništvu tvrtke GlaxoSmithKline. Udata je, majka dvoje djeca, sina Filipa rođenog 1996. i kćeri Lucije rođene 2003.
    
Vlatka Vučić Marasović
Pomoćnica je pročelnice Ureda župana Zadarske županije, upravlja radom Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana. Odnosima s javnošću bavi se od 2008. godine, a od tada je i član HUOJ-a.  Na izvanrednim izborima 2016. , izabrana je za predsjednicu Dalmatinske podružnice HUOJ-a, a dvije godine za redom bila je članicom žirija Grand Prixa.
Osim u regionalnoj samoupravi radila je 15 godina na Hrvatskoj radio televiziji - Radio Zadru kao novinar-urednik u informativnom programu. Surađivala je u informativnom programu 1. i 2. programa Hrvatskog radija, emisijama iz turizma i glazbene baštine, Pomorskoj večeri, Glasu Hrvatske i ostalim specijaliziranim emisijama. U tom razdoblju  bila je član FIJET-a, svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu .
2014. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i stekla akademski naziv Sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću. Dodatnom obrazovanju prethodilo je školovanje na  Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je 1997 godine diplomirala na Odsjeku za talijanski jezik i književnost i Odsjeku za povijest umjetnosti . Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima koje provodi Hrvatska zajednica županija u dijelu odnosa s javnošću ili u realizaciji seminara i manifestacija. Više od 20 godina bavi se vođenjem (moderiranjem) programa i pisanjem scenarija za razne manifestacije poput smotri klapa i klapskih susreta, sportskih događanja,  važnijih događaja kao što je bio ovogodišnji Dan državnosti u Uredu predsjednice RH ili obljetnica osnutka Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH.  Govori talijanski i engleski jezik, a u slobodno vrijeme, unatrag 6 godina bavi se izraelskim sistemom samoobrane,  vještinom Krav Maga i Kettlebell treninzima.