Sud časti

Sud časti HUOJ-a

Sud časti ima pet članova koji se biraju izravno. Neovisno je tijelo i odlučuje o odgovornosti stručnjaka za odnose s javnošću i članova HUOJ-a, odgovornosti za povredu Etičkog kodeksa i po potrebi donosi stegovne mjere.

Daje mišljenje u vezi s mogućim neetičkim ponašanjem stručnjaka za odnose s javnošću koji nisu članovi HUOJ-a.

Za svoj rad  Sud časti je odgovoran Skupštini.

Andreja Pavlović, predsjednica Suda časti, viša je savjetnica i partnerica u agenciji Hauska & Partner iz Zagreba. Ima skoro 20 godina iskustva u odnosima s javnošću, društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim odnosima. Vodi i upravlja portfeljem klijenata iz različitih sektora, u posljednjih nekoliko godina ponajviše iz područja energetike, zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, energetske učinkovitosti, ali i u skoro svim drugim sektorima. Magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a trenutno pohađa poslijediplomski interdisciplinarni studij komunikologije na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku. Ponosna je mama Stelle i Luke.

Boška Trbojević, zamjenica predsjednice SČ, direktorica je Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za BiH, Hrvatsku i Sloveniju i članica Vodstva tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska. Zadužena je za lobiranje i zastupanje među ključnim interesnim skupinama, Vladom, nevladnim institucijama i udrugama te rukovođenje komunikacijama i odnosima s javnošću.

Dražen Dretar, CSOJ, voditelj je Ureda za protokol i Gradskog reklamacijsko - informacijskog centra u Gradu Varaždinu. Rođen je 1961. godine, diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pohađao programe stručnog osposobljavanja u SAD-u. Od 1985 do 1995. godine bavio se novinarstvom, a od tada do danas odnosima s javnošću u lokalnoj samoupravi.
Tina Puhalo Grladinović voditeljica je korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare za Hrvatsku i BiH. Odgovorna je za pružanje strateških smjernica, vodstvo i provedbu korporativnih komunikacija, za uspostavljanje kvalitetnih odnosa s dionicima unutar i izvan tvrtke te stvaranje pozitivne slike i ugleda. Rođena je 1970. godine, diplomu diplomiranog ekonomista iz područja marketinga stekla je 1995. godine na Sveučilištu u Memphisu. Karijeru u OSJ je započela 1997. godine u predstavništvu tvrtke GlaxoSmithKline. Udata je, majka dvoje djeca, sina Filipa rođenog 1996. i kćeri Lucije rođene 2003.
Ana Bagarić pridružila se Generi početkom 2008. godine, nakon izlaska kompanije na službeno tržište Zagrebačke burze na poziciji direktorice Korporativnih komunikacija koju obnaša i sada. Od 2002. do 2008. radila je u PLIVI d.d. na različitim pozicijama: od planera i analitičara preko suradnika u Korporativnim komunikacijama do izvršnog asistenta pri Upravi PLIVE, a prva radna iskustva stekla je u Premisi te Uredu za europske integracije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer financije. Od 2004. do 2006. pohađala je International Executive MBA-program na Bledu.