Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan prvi Carpe Diem u Zračnoj luci Zagreb

19.03.2011.

U Zračnoj luci Zagreb, u petak, 18. ožujka 2011. održan je 1. Carpe Diem u zajedničkoj organizaciji Zračne luke Zagreb i Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Na događanju na kojemu je predstavljen rad tvrtke, a posebice Odjel komunikacija, sudjelovalo je više od 20 zainteresiranih.

Glasnogovornica Zračne luke Zagreb i savjetnica direktora za odnose s javnošću, Lidia Capković Martinek predstavila je organizaciju i aktivnosti Službe za odnose s javnošću, a posebno se osvrnula na odnose s medijima, organizaciju različitih događanja, internu komunikaciju, korporativno i krizno komuniciranje. Koliki je izazov raditi u tvrtki koja je ujedno i regionalni centar zračnog prometa u ovom dijelu Europe, uvjerili smo se i na primjeru kriznog komuniciranja za vrijeme erupcije vulkana na Islandu koji je uzrokovao znatne probleme u zrakoplovnoj industriji. 

Tonči Peović, glavni direktor Zračne luke Zagreb, osvrnuo se na niz specifičnosti vezanih uz zrakoplovnu industriju, a posebno je bio zanimljiv pogled tog menadžera i profesionalnog pilota na komunikacijski aspekt najvećih europskih i svjetskih kriznih događanja koja su pogodila tu industriju. 

Nakon pitanja, rasprave i razmjene iskustava, voditelji pojedinih službi Zračne luke Zagreb sudionike Carpe Diema upoznali su s organizacijom tvrtke, odnosno poslovnim procesima koje s pozicije putnika nije moguće vidjeti. Posebno zanimljivo bilo je slušati o radu Sokolarske službe koja brine za sigurnost avionskih letova pazeći da ptice ne uzrokuju probleme. 

Hrvatska udruga za odnose s javnošću zahvaljuje kolegici Lidii Capković Martinek i menadžmentu Zračne luke Zagreb na gostoprimstvu i kvalitetnom i sadržajnom događanju.