Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan drugi Carpe Diem u suradnji s tvrtkom Beiersdorf Hrvatska

18.04.2011.

U agenciji Dialog komunikacije, u srijedu, 13. travnja 2011., održan je drugi Carpe Diem na kojem su predstavljene PR aktivnosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska i njihova suradnja s agencijom Dialog komunikacije. Na našem drugom okupljanju  kojemu je cilj razmjena iskustava i najbolje prakse među praktičarima i studentima odnosa s javnošću sudjelovalo je 20-ak zainteresiranih kolega.

Domaćini HUOJ-a, Nataša Lujanac, brend menadžerica i PR koordinatorica u tvrtki Beiersdorf Hrvatska i Marin Ilej, konzultant u agenciji Dialog komunikacije, predstavili su ukratko komunikacijske aktivnosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska. Nataša Lujanac osvrnula se na suradnju hrvatske podružnice s regionalnim središtem u Beču i centralom tvrtke u Hamburgu te na odgovornost samih brend menadžera pojedinih grupa proizvoda za usporedno obavljanje PR aktivnosti. Posebno je zanimljiva, kako ističe, a ujedno i zahtjevna organizacija različitih događanja za prezentaciju novih proizvoda i posebnih projekata, poput ovogodišnje 100. obljetnice tvrtke Beiersdorf najpoznatije po Nivei, prvoj kremi uopće.

Prikazani su brojni projekti provedeni tijekom 10-godišnje uspješne suradnje s agencijom Dialog kao što je edukativni Nivea baby seminar za edukaciju patronažnih sestara koji je dobio i Grand PRix HUOJ-a, Nivea Cro a porter, organizacija putovanja novinara na svjetske promocije novih proizvoda i brojni drugi.

Marin Ilej na kraju je predstavio poseban sustav analize i kvalitativne evaluacije komunikacijskih aktivnosti i medijskih objava. Cilj je agencije u skladu s tzv. „barcelonskim“ načelima pomaknuti se od već zastarjelog ocjenjivanja uspješnosti rada prema „AVE“ metodi tj. protuvrijednosti istovrsne oglasne površine, ka objektivnijoj i relevantnijoj procjeni učinaka PR aktivnosti.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću zahvaljuje kolegici Nataši Lujanac iz tvrtke Beiersdorf  Hrvatska i Marinu Ileju iz agencije Dialog komunikacije na gostoprimstvu i zanimljivom i ugodnom druženju. Do viđenja na sljedećem Carpe Diemu!