Baza znanja Stručni skupovi

„Tolerancija za bolje sutra“: Fondacija Oleksandr Feldman predstavila novu nagradu u sklopu Svjetskog komunikacijskog foruma u Davosu

18.03.2014. HUOJ

Na 5. izdanju Svjetskog komunikacijskog foruma koji se održao od 11. do 12. ožujka 2014. u Davosu, Fondacija Oleksandr Feldman inicirala je panel raspravu pod nazivom - Vrijednosti, etika i tolerancija u komunikacijama: DOP, posao i zajednica, predstavivši tim putem nagradu – Tolerancija za bolje sutra.

Tolerancija je jedna od najosjetljivijih tema u današnjem svijetu, što zorno prikazuje trenutačno stanje u Ukrajini, gdje su komunikacijske pogreške rezultirale masovnim protestima. Sada je posebno bitno skrenuti pozornost međunarodnih institucija na Ukrajinu te pokazati interes za razvijanjem demokratskog društva koje nudi jednake mogućnosti za sve“, rekao je Maxim Vodka, Predsjednik Međunarodne fondacije Oleksandr Feldman te nastavio: „Naša Fondacija želi stvoriti tolerantno društvo u Ukrajini koje se temelji na međusobnom povjerenju i poštivanju“.

Tijekom panel diskusije, vodeći međunarodni komunikacijski stručnjaci raspravljali su o povezanosti biznisa i zajednice, ali i potrebe za razvijanjem društveno odgovornih komunikatora. Zaključeno je da su tolerantni komunikatori kralježnica za stvaranje zdravog i zrelog društva te su razmijenjena iskustva, kao i ideje za uvođenje načela tolerancije u korporativnu kulturu i poslovne aktivnosti.

Sposobnost rješavanja problema kroz dijalog posebnost je moderne kulture te znak tolerancije. Dobrotvorne fondacije koje nadgledam oduvijek su podupirale razvoj tolerancije u Ukrajini, ali i globalno, a sada je vrijeme da te aktivnosti podignemo na višu razinu. S time na umu, odlučili smo uvesti novu nagradu – Tolerancija za bolje sutra, za koju vjerujem da će postati još jedan stub  poticanja tolerancije i međusobnog poštovanja širom svijeta“, rekao je Oleksandr Feldman

Nagrada za promicanje tolerancije u komunikaciji te značajan doprinos budućnosti društvenog odgovorne komunikacije dodjeljivati će se svake godine u sklopu Svjetskog komunikacijskog foruma Davos. Prijave za nagradu otvorene su direktorima nevladinih udruga, kao i DOP menadžerima u tvrtkama koje slijede filozofiju tolerancije kroz komunikaciju, društvene projekte i sudjelovanje na forumima ili izložbama.
Nadzorni odbor Foruma odabrati će dobitnika nagrade, kojemu će pripasti čast da nosi titulu „Svjetskog ambasadora tolerancije“.

Međunarodna fondacija Oleksandr Feldman posljednjih 17 godina predano radi na razvitku tolerantnih komunikacija. Njezina misija je briga o nadolazećoj generaciji kroz organizaciju i provedbu socijalnih programa i projekata u zdravstvu, obrazovanju, kulturi i sportu. Organizacije je trenutačno usmjerena na razvijanje društvenog multipleksa u sklopu eko-parka Feldman. Dugoročna komunikacija sa ključnim javnostima integralni je dio ove inicijative.

Svjetski komunikacijski forum Davos (WCFDavos) je globalna platforma za pronalazak najučinkovitijih komunikacijskih rješenja. Prvi puta je održan 2010., a od tada se redovito svake godine održava u Davosu, u istoj dvorani kao i Svjetski ekonomski forum (WEF). Forum ujedinjuje profesionalne zajednice koje broje više od 3000 stručnjaka te stotine sudionika iz 42 zemlje širom svijeta. Koordinacijski odbor čine 29 stručnjaka iz 20 zemalja.

Ukrajinski prvi društveni multepleks - Feldman Ecopark je projekt u organizaciji Međunarodne fondacije Oleksandr Feldman. Glavni ciljevi projekta su promocija tolerantnih stavova spram prirode, različitih kultura i religija. Danas je Feldman Ecopark usredotočen na stvaranje rehabilitacijskog centra za djecu i tinejdžere sa mentalnim, socijalnim i bihevioralnim poremećajima. Terapija sa životinjama zauzima posebno mjesto u procesu oporavka, kao metoda koja uz pomoć ostalih terapeutskih pristupa pomaže u podizanju zdrave, otvorene i tolerantne generacije. Sa brojnim edukacijskim i zdravstvenim postrojenjima, Feldman Ecopark privlači lokalne, ali i međunarodne posjetitelje te nudi različite obiteljske i wellness programe. Prosječno 6000 gostiju svaki dan posjeti Ecopark.