Baza znanja Stručni skupovi

Otvorene prijave za natjecanje Croatia Effie 2011

05.07.2011.

Otvoren je natječaj za prijave radova i kampanja za treće hrvatsko izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie, koje nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja komunikacije. Effie nagrade imaju posebnu važnost i težinu za dobitnike jer su one potvrda ostvarenja zadanih ciljeva marketinških komunikacija.

Hrvatsko natjecanje Effie zajednički organiziraju HURA (Udruženje društava za tržišno komuniciranje) i Best Marketing prema licenci preuzetoj od Američkog marketinškog udruženja. Prijave radova mogu se izvršiti do 12. kolovoza 2011. za sve radove i oglašivačke kampanje realizirane u razdoblju od 1.siječnja 2010. do 31. ožujka 2011.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija natjecanja je Dorjan Zadković, voditelj marketinga Tomato-a, dobitnik Grand Prix nagrade prošlogodišnjeg Effie natjecanja za Tomato relaunch kampanju u suradnji s agencijama Grey Zagreb i McCann Erickson. Žiri je sastavljen od 25 članova - predstavnika oglašivača, kreativnih i medijskih agencija, medijskih kuća te agencija za odnose s javnošću i istraživanje tržišta.

Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie) te na nacionalnim razinama u preko 40 zemalja diljem svijeta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti (Effie = Effectiveness). U prve dvije godine na natjecanju u Hrvatskoj sudjelovalo je preko stotinu oglašivača i marketinških agencija, a dodijeljene su ukupno 33 nagrade.

Po završetku šeste po redu Effie konferencije koja će predstaviti najuspješnije marketinške priče iz Hrvatske i svijeta uslijedit će i proglašenje pobjednika natjecanja i dodjela Effie nagrada najučinkovitijim hrvatskim marketinškim kampanjama u proteklom razdoblju. Događanje će se održati 20. i 21. listopada u konferencijskom centru Hypo Expo u Zagrebu.

Zainteresirani mogu sve informacije o natjecanju i prijavama saznati na www.croatiaeffie.com