Baza znanja Stručni skupovi

Međunarodna konferencija „Pogled k Rusiji“ krajem svibnja u Zagrebu

29.04.2011.

Velika međunarodna konferencija „Pogled k Rusiji…“ održat će se u zagrebačkom  hotelu Westin 27. i 28. svibnja 2011.  Konferencija, koju organizira Akademija za politički razvoj uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Vijeća Europe okupit će gospodarsku i političku elitu iz Hrvatske, Rusije, Velike Britanije i zemalja iz regije. Jedan od ključnih ciljeva konferencije je otvoriti raspravu međunarodnih stručnjaka sa hrvatskom javnošću o hrvatsko – ruskim odnosima i mogućnostima za njihovim unapređenjem.

 „Kako danas, točno dvadeset godina nakon raspada Sovjetskog Saveza izgleda Ruska Federacija, koja je njezina geopolitička uloga u multipolarnom svijetu, kakva je njezina ekonomska snaga, kakvi su odnosi Rusije i Hrvatske u političkom i ekonomskom smislu te kakvi bi mogli biti - o svemu tome u Zagrebu će domaća zainteresirana javnost moći diskutirati s relevantnim svjetskim stručnjacima za Rusiju“, najavio je Nikola Vrdoljak, član organizacijskog odbora.

Među brojnim predavačima koji stižu na zagrebačku konferenciju je i Lena Nemirovskaya, osnivačica  Moskovske škole političkih znanosti, najutjecajnije platforme za širenje demokratskih ideja među novim ruskim generacijama. Među predavačima su i profesori ekonomije i međunarodnih odnosa sa sveučilišta London School of Economics, Harvard i Columbia, diplomati koji su rusku tranziciju pratili iz prvih redova te konzultanti i biznismeni koji rade u Rusiji.

Zagrebačku konferenciju o Rusiji pratit će bogati  popratni program koji će se odvijati na više lokacija u Zagrebu, a koji će velikom broju građana omogućiti da se upoznaju s  društveno-političkom situacijom kao i s bogatom kulturom Rusije. Konferenciju podržava Ured Predsjednika RH, a organizacijski podupiru Digitel komunikacije, Naklada Ljevak i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Kontakt za medije: Zlata Rodin, press@politicka-akademija.org;