Baza znanja Stručni skupovi

Konačno! Pravi Sudnji dan!

04.04.2012.

Nije šala, ove godine u prosincu dolazi nam pravi SUDNJI DAN!           

Treći festival kreativnog komuniciranja održat će se 21. 12. 2012. u 21 sat i 12 minuta u Zagrebu. Tko će ove godine preživjeti SUDNJI DAN, na dan kada bi naša civilizacija temeljena na vizualnim umjetnostima i (ne)kulturi komuniciranja i sama trebala doživjeti SUDNJI DAN, odlučit će 212 priznatih stručnjaka tržišnog komuniciranja koji će autorima u 12 kategorija dodijeliti ordene SUDNJEG DANA.

Perspektivne mlade nade dizajnera i kopirajtera, već etablirane kreativce ali i režisere, glumce, fotografe, snimatelje, animatore, ilustratore, web čarobnjake, glazbenike i druge okuplja SUDNJI DAN, festival koji nagrađuje autorstvo i vrednuje kreativnost. SUDNJI DAN i ove će godine s velikim on line žirijem, nula kuna kotizacija i besplatnom završnom dodjelom ostati nezavisan i po mnogočemu specifičan u Hrvatskoj i regiji.

SUDAC SUDNJEG DANA

Ovogodišnji vizualni identitet potpisuje priznati kreativni studio Šesnić&Turković koji je u duhu SUDNJEG DANA osmislio vizualni identitet u liku gospodina suca Sudnjeg Dana. - Smatramo da je ovo jedan od 'najpozitivnijih' festivala, jer nema kotizacije za radove i ne ovisi se o ukusu peteročlanog žirija nego radovima sudi 200-tinjak ljudi. Tim više smo ponosni da smo na prvom SUDNJEM DANU dobili 2 ordena, a druge godine smo bili u finalu. Ovo je hvalevrijedan projekt pa nas raduje što svojim radom možemo doprinjeti njegovoj promociji - naglasio je Marko Šesnić.

-Naš lik je Gospodin sudac SUDNJI DAN. Strog i pravedan, oštar i veseo, mršav ali široke ruke, on je okosnica ovogodišnjeg vizulnog jezika SUDNJEG DANA. Iako je svima jasno da se bliži kraj, Gospodin sudac poziva sve da u to malo vremena koje je pred nama damo najbolje, a 21.12. će nam biti suđeno – izjavio je Goran Turković.

-Vjerujem u hrvatsku kreativnost, rad i pošteno vrednovanje istih. To sam prepoznala u SUDNJEM DANU zbog čega sam se prihvatila zadaće da ovogodišnji, po mnogočemu poseban učinimo još boljim – izjavila je Andrea Mišura Žuvela koja je pored brojnih obveza koje ima kao managerica u Krašu odlučila u svoje slobodno vrijeme prihvatiti ulogu izvšne direktorice festivala.

Maro Pitarević je naglasio kako pravila i kategorije SUDNJEG DANA ove ostaju iste. - Kreativnost i njeno vrednovanje nije nešto što se po definiciji može jednostavno opisati ili kataloški klasificirati. Zato kroz 12 kategorija nastojimo vrednovati najčešća polja kreativnog djelovanja koje jednom godišnje putem on line prijave anonimno ocjenjuje žiri od preko 200 članova. Time i nadalje, uz demokratičnost i pristupačnost (nema kotizacija), nastojimo organizirati festival u kojem je najmanje nezadovoljnih strana. – zaključio je Pitarević naglasivši kako će se ove godine kreativci u miru moći pripremiti za SUDNJI DAN jer prijave teku od 1. listopada čime će festival biti presjek gotovo cjelogodišnje kreativne industrije u Hrvatskoj.

SUDNJI DAN 2012. traje cijelu godinu

Kako je dosadašnje održavanje festivala privuklo i širu publiku, organizatori ove godine planiraju održati nekoliko evenata i programskih sadržaja inspiriranih SUDNJIM DANOM. – Oko komunikacijske platforme SUDNJEG DANA okupili smo kreativce iz drugih medija, pa ćemo ovu problematiku tematski provući kroz Fantastic Zagreb Film Festival, suradnju s Miranom Kurspahićem, te modnim dizajnerima čime popis nije zaključen jer planiramo dodatne sadržaje. Pritom, oni nužno ne odražavaju festival, već problematiziraju SUDNJI DAN u širem društvenom kontekstu. – naglašava Alan Bahorić

-Od kritike konzumerističkog društva, histerije uzrokovane smakom svijeta, pa do preispitivanja uloge pojedinca u društvu u kojem su granice između stvarnog i virtualnog gotovo ukinute. Neki oglašivači već danas koriste motive SUDNJEG DANA, a kako će se on približavati, vjerujemo da će dosjetljivi klijenti u danima pred Božić i očekivani SUDNJI DAN, posegnuti za dodatnim oblicima komunikacije. Ipak, naš SUDNJI DAN neće biti strašni sud jer nam SUDNJI DAN na majanski smak svijeta priprema najbolji tulum u gradu. Nitko neće biti kažnjen, dapače, najbolji će biti nagrađeni.– zaključio je Bahorić.

Sve vijesti o Sudnjem Danu nalaze se na www.sudnjidan.org  i na www.facebook.com/sudnjidan