Baza znanja Stručni skupovi

BledCom 2015: Spavajući (s) mediji(ma)

17.06.2015. HUOJ


Bled će u mjesecu srpnju već dvadeset drugu godinu za redom ugostiti svjetsku elitu istraživača i praktičara odnosa s javnošću. Ukupno dvjesto sudionika iz dvadeset pet zemalja raspravljat će o temi Spavajući (s) mediji(ma). Članovi HUOJ-a imaju 10-postotni popust na kotizaciju*.

Živimo u svijetu medijizacije. Masovni mediji se iz spoja oglašavanja i novinarstva mijenjaju u splet društvenog, osobnog, plaćanog i zarađenog sadržaja. U vrijeme kada se medijskim kućama klecaju koljena, poduzeća i ostale organizacije pretvaraju se u izdavače. Još prije pola stoljeća je u SAD-u na svakog novinara došao po jedan praktičar odnosa s javnošću, dok ih danas na jednog novinara ima pet. Korporativno i tržišno komuniciranje povezuju se i mijenjaju. Ali u što? Kako? Zašto? Ovo su samo neka od pitanja kojima ćemo se baviti na 22. međunarodnom simpoziju o istraživanju odnosa s javnošću – BledCom, koji će se održati 3. i 4. srpnja u Hotelu Golf na Bledu. Ovogodišnji prvi izlagači bit će izvršna direktorica Fonda Roberta Boscha Uta-Michaela Dürig iz Njemačke i profesor Piet Verhoeven sa Sveučilišta u Amsterdamu.

Ove će godine prvi puta BledCom ugostiti okrugli stol pod nazivom „Bled pozdravlja Miami“. Pod vodstvom profesora Dona Stacksa (University of Miami), odabrana imena s Međunarodne konferencije o istraživanju odnosa s javnošću (IPRRC), nastupiti će na Bledu. Sudionici okruglog stola biti će Don Wright (Boston University), David Dozier (San Diego State University), Shannon Bowen (sa Sveučilišta u Južnoj Karolini), Timothy Coombs (sa Sveučilišta u Srednjoj Floridi) i Julie O'Neal (s Kršćanskog Sveučilišta u Texasu).
   
Više informacija o konferenciji: www.bledcom.com.
   
*10-postotni popust za članove HUOJ! Prilikom registracije preko interneta označite da ste član HUOJ-a i priznat će vam se 10-postotni popust na kotizaciju. Ukoliko vam više odgovara plaćanje putem bankovnog transfera, pišite na bledcom@fdv.uni-lj.si i poslat će vam se svi potrebni podaci.