Aktivnosti Udruge Cheese & Wine Club
U Zagrebu održano prvo događanje HUOJ Cheese & Wine Club

Zlatko Mateša uspješan prvi gost HUOJ Cheese & Wine Cluba

14.05.2013. HUOJ

Zagreb, 14. svibnja 2013. - HUOJ Cheese & Wine Club otvorio je svoja vrata članovima i u prostorijama vinskog bara Basement ugostio g. Zlatka Matešu. Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i bivši predsjednik Vlade RH podijelio je s prisutnima svoja poslovna te politička iskustva prokomentiravši pritom aktualna domaća, ali i globalna politička i gospodarska zbivanja.

Susret je započeo kratkim predstavljanjem četiri vrste vrhunskih vina koja su prisutni imali prilike degustirati. Ljubitelji bijelog vina imali su prilike uživati u sortama domaćeg Sauvignona i Malvazije, dok su od crnih vina bili servirani Merlot i Plavac.

Prisutni članovi HUOJ-a su u opuštenoj atmosferi imali prilike iz prve ruke saznati zbog čega se g. Mateša aktivirao u politiku, a pritom je istaknuo kako su mu pregovori s međunarodnim organizacijama poput EBRD-a i Svjetske banke bili najuzbudljiviji dio posla.

Mateša je istaknuo kako je jedan od glavnih problema hrvatske politike u sporosti i neodlučnosti prilikom donošenja odluka, naglasivši kako država mora poticati kreativnost i inovativnost koji su naš jedini put za izlaz iz krize: „Kreativnost i inovativnost su najveći ljudski resurs. Kreativne industrije, uključujuci struku odnosa s javnošću, su veliki potencijal“. „Najbolje hrvatske kompanije su one za koje nikada niste čuli. One nisu u stečaju, šefovi im nisu u zatvoru“, zaključio je predsjednik HOO-a, osvrnuvši se pritom na uspjeh domaćih softverskih tvrtki. Na pitanje bi li se vratio u politiku, Mateša je spremno odgovorio kako ne bi.

Nakon izlaganja prisutni članovi HUOJ-a nastavili su s ugodnim druženjem uz uživanje u kvalitetnim vinima i degustaciju sira.

Vidimo se na sljedećem HUOJ Cheese & Wine Clubu uskoro!