Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Vipnet uspješan domaćin jubilarnog HUOJ-evog 15. Carpe Diem susreta

15.11.2013. HUOJ

U četvrtak, 14. studenog 2013. u prostorijama Vipnetovog kampusa na Žitnjaku održao se 15. Carpe Diem u zajedničkoj organizaciji Vipneta i Hrvatske udruge za odnose s javnošću.
Stručnjaci za korporativne komunikacije, članovi HUOJ-a, kao i studenti željni znanja, okupili su se u značajnom broju i iskoristili ovu priliku da upoznaju uzbudljivu svakodnevnicu komunikacijskog tima jedne od najvećih telekomunikacijskih tvrtki u Hrvatskoj.

Direktorica korporativnih komunikacija Vipneta te rukovoditeljica grupnih međunarodnih internih komunikacija Telekom Austria Grupe, Dubravka Jusić, predstavila je okupljenima organizacijsku strukturu komunikacijskog odjela, najzanimljivije projekte, ali i izazove s kojima se Vipnet svakodnevno suočava. Mladi i dinamičan tim stručnjaka za odnose s javnošću koje je Vipnet okupio, pohvalio se uspješnom i bliskom suradnjom s marketinškim odjelom, ali i potporom Uprave kompanije, što im uvelike olakšava provedbu velikih projekata. Komunikacijski zaokret, koji je odredila promjena slogana, popraćen je brojnim promidžbenim aktivnostima s ciljem ne samo eksterne promocije novih proizvoda i usluga nego i jačanja internih kapaciteta, osjećaja pripadnosti te građenja novih vrijednosti koje Vip kao brand simbolizira: „U Vipnetovim korporativnim komunikacijama nema klasične podjele posla, svi moraju sve znati i sve raditi“, izjavila je Dubravka Jusić osvrnuvši se na radnu svakodnevnicu svoga tima.

Poseban naglasak stavljen je na izazove koji se javljaju mijenjanjem i širenjem tržišta usluga, otvaranjem novih tržišnih niša, kao i shodno tome procesima akvizicije kojima se stapaju dvije različite korporativne kulture.
Danas morate biti prisutni na svim kanalima i imati razrađene planove reagiranja u trenucima krize. No, uvijek postoje nepredvidljive situacije koje će vas testirati, a to je ujedno i najbolja škola koja će vas pripremiti za budućnost“, zaključila je Dubravka Jusić.

Nakon još jednog uspješnog Carpe Diem susreta, HUOJ-evci su imali prilike nastaviti druženje na okruglome stolu u organizaciji Europske udruge direktora komunikacija (EACD). Domaćica susreta, Dubravka Jusić, koja je ujedno i EACD-ova koordinatorica za Hrvatsku, direktor korporativnih komunikacija Adris Grupe Predrag Grubić te moderatorica doc.dr.sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu raspravljali su pred okupljenima na temu „Komunikacije u upravljanju promjenama“.