Aktivnosti Udruge Izbori

Stav Upravnog odbora HUOJ-a o izbornom procesu i prigovoru Danijela Koletića

24.10.2014. HUOJ

Poštovani članovi,
 
Upravni odbor 2012. godine uputio je članstvu na javnu raspravu, putem weba i emaila, prijedloge Statuta HUOJ-a i Pravilnika o izborima za tijela HUOJ-a.
To je demokratska novost u radu HUOJ-a koju je uveo sadašnji Upravni odbor te su svi pravilnici HUOJ-a, kao i Etički kodeks prošli istu proceduru.
Svi članovi bili su pozvani sudjelovati u toj raspravi i dati svoje prijedloge i izmjene. Mnogi su to i učinili i na taj način doprinijeli kvaliteti spomenutih dokumenata.
Skupština HUOJ-a je u rujnu 2012. godine usvojila Statut i Pravilnik o izborima. Skupština je na sjednici u ožujku 2013. izglasala i manje izmjene Statuta.
 
Za zakonito i uspješno djelovanje svake udruge, pa tako i HUOJ-a, od ključne je važnosti upravo poštivanje procedure, pravila i svih akata udruge. U uređenim, demokratskim društvima i udrugama, izborna pravila nije moguće mijenjati nakon raspisivanja izbora. Pravilnik o izborima HUOJ-a dostupan je cjelokupnoj javnosti na web stranicama Udruge već dvije godine. Pravilnik i Statut mogu se mijenjati isključivo u skladu s propisanom procedurom.
 
Obveza Upravnog odbora je štititi ugled HUOJ-a i poštivanje njegovih akata. Upravni odbor će i ubuduće, kao i do sada, odgovorno, profesionalno i transparentno zagovarati temeljne vrijednosti članova HUOJ-a: stručnost, integritet, zagovaranje, nezavisnost, odanost, pravičnost, uvažavanje različitosti i osobnu odgovornost.

Upravni odbor HUOJ-a
 
Aleksandra Kolarić, predsjednica
Ivan Tanta, zamjenik predsjednice
Andreja Barbarić, članica
Marina Halužan, članica
Ana Smoljo-Josić, članica
 
Prigovor Danijela Koletića možete preuzeti ovdje

Sve objave vezane uz izbore za tijela HUOJ-a mogu se pronaći u posebnoj podrubrici "Izbori" u sklopu web stranice HUOJ-a.