Aktivnosti Udruge Grand PRix

Održana radionica o projektu dodjele godišnjih nagrada HUOJ-a

25.11.2015. HUOJ

U utorak, 24. studenoga u prostorijama Hrvatske zajednice županija održana je radionica o projektu dodjele godišnjih nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Radionicu je otvorila predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić koja je predstavila novitete 9. Grand Prixa čiji bi se finale trebao održati u ožujku 2016. godine. Predstavila je Pravilnik o dodjeli nagrada koji se nalazi na mrežnoj stranici HUOJ-a te predstavila vremenski okvir za prijave. Kao dobar primjer nagrada iz područja lokalne i područne (regionalne) samouprave navela je primjer projekta „Hodajući kolegij“ koji je vodila Ana Gojanović Rakić iz Grada Šibenika, a projekt je kasnije osvojio i međunarodne nagrade u području odnosa s javnošću. Naglasila je kako je jedan od glavnih ciljeva Grand Prix nagrade podizanje ugleda struke u široj javnosti.

Maja Gradišar Perotić, savjetnica agencije Media Val, u nastavku se osvrnula na kriterije ocjenjivanja i vrednovanja. Kao jednu od bitnijih stvari u samom prijavnom procesu spomenula je predstavljanje projekta ispred žirija na Smotri HUOJ-a te naglasila kako je iznimno bitno postavljanje mjerljivih ciljeva koji ukazuju na uspješnost provedbe projekta. Polaznicima radionice savjetovala je da dobro razmisle o tome koje bi projekte htjeli prijaviti i u koje kategorije se isti projekti prijavljuju. Što se tiče popunjavanja prijavnice, naglasila je kako je vrlo bitno da broj riječi u prijavnici ne prelazi 1000 riječi jer sve izvan toga neće biti uzeto u obzir prilikom same evaluacije projekta. Obavezan dio prijave, osim prijavnice, jest i izrada prezentacije projekta kako bi prijavljeni svoj projekt predstavili na što atraktivniji način.

Natječaj će biti otvoren 21. prosinca 2015. i trajat će do 1. veljače 2016. godine. Svečana večera na kojoj će biti dodijeljene nagrade održat će se 11. ožujka u Matis baru u Zagrebu.