Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan 9. Carpe Diem u Gradu Karlovcu

14.09.2012.
Karlovac, 13.rujna 2012.  - U zajedničkoj organizaciji Grada Karlovca i Hrvatske udruge za odnose s javnošću u četvrtak, 13. rujna, održan je 9. Carpe Diem u Gradu Karlovcu. U Maloj vijećnici Grada Karlovca, domaćini Carpe Diema, gradonačelnik Damir Jelić i stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Andreja Barberić ugostili su petnaestak kolegica i kolega iz različitih tvrtki i agencija, kojima su predstavili komunikacijske principe i prakse Grada Karlovca.

Tijekom izlaganja, suradnica za protokol i odnose s javnošću Andreja Barberić govorila je o ulozi odnosa s javnošću u jedinicama lokalne samouprave, navodeći kao glavne ciljeve sticanje povjerenja građana, pozitivnog imidža i konkurentnosti. Ostvarivanjem tih ciljeva, postiže se ispunjenje primarnog cilja – osiguranje gospodarskih, društvenih i kulturnih uvijeta za ugodan život građana. U tom procesu, kako ističe Andreja Barberić, ključna je komunikacija. Od alata koje koriste za komuniciranje ključnih poruka prema internoj i eksternoj javnosti ističu se web stranica Grada, koja je 2010. godine svrstana u 10 najboljih stranica u kategoriji "Vladine organizacije i državne istitucije" od strane časopisa VIDI te gotovo 300 događanja, kao što su Dani piva, Dan grada, razni sajmovi, "Ljeto na Foginovom 2012" i mnogi drugi.

Kvalitetna i proaktivna komunikacija dovela je do posebno uspješne komunikacije Grada s medijima. Statistike pokazuju izniman uspjeh kada se govori o postotcima popraćenosti objava od strane medija, pa tako lokalni mediji bez iznimke prate objave Grada Karlovca.

Zanimljivo je bilo slušati i o procesu brandiranja u Karlovcu. Kako zaključuju domaćini, brandiranje nije samo promocija – brandiranje mora pratiti razvoj infrastrukture te društveni i kulturni razvoj. Rezultati uloženog truda se vide na porastu broja turista i noćenja, smanjenom broju nezaposlenih u odnosu na predkrizno vrijeme te mnoštvu međunarodnih  i nacionalnih nagrada koje je Karlovac primio iz područja turizma i gospodarstva.

Nakon vrlo zanimljivog predavanja, sudionici devetog Carpe Diema nastavili su druženje i razgovor u neformalnom tonu.
Hrvatska udruga za odnose s javnošću zahvaljuje Gradu Karlovcu na srdačnom gostoprimstvu te kvalitetnom i sadržajnom predavanju.