Aktivnosti Udruge Izbori

Očitovanje Krešimira Macana

26.10.2014. HUOJ

Poštovani,

s obzirom da me kolegica spominje da se i osobno očitujem. Osobno sam zadovoljan reakcijom Izbornog povjerenstva i insistiranjem na dodatnoj transparentnosti cijelog izbornog procesa. Mogu se s njima složiti da u ovom trenutku bilo tko može reagirati prema njima s eventualnim primjedbama SAMO na sam tok izbornog procesa, ukoliko smatraju da bi zbog toga netko od sudionika bio oštećen. Izbori se vode prema važećem Pravilniku koji je izglasan sukladno aktima Udruge i zakonima RH.

Sve ostalo su teme za Upravni odbor i Nadzorni odbor, za što ste imali prilike i do sada, a vjerujem i od sada. Osobno sam jedino smatrao da komunikacija u izbornom procesu nije bila na razini udruge komunikologa na što sam i reagirao, no budući da je to u međuvremenu popravljeno, ispunjen je smisao mojeg prigovora.

Mislim da se udruga vodi odgovorno i pošteno, osobno sudjelujem na razini člana jer mi druge obaveze ne dopuštaju više. Svi oni koji žele doprinijeti radu HUOJ-a su uvijek bili dobrodošli i vjerujem da je tako i sada. Izbori su prilika da se dodatno oni ambiciozniji kandidiraju za funkcije u udruzi.

Ukoliko je potrebno dati koji dan više za prikupljanje potpisa i to je moguće, ali pod istim uvjetima za sve - tako da ne vidim bitnog narušavanja cijelog procesa, do kojeg bi možda došlo da se komunikacija nije popravila.

Osobno podržavam rad predsjednice i tajnice HUOJ-a i nisam dosad imao prigovora na njihov rad, onoliko koliko sam se stizao baviti radom udruge ili ona sa mnom:-) tako da ne zamjerite ako ne poznajem sve detalje funkcioniranja.

Podržavam i rad ovog Izbornog povjerenstva jer je pokazalo da se može nositi s izazovima demokratskog izbornog procesa.

Lijepi pozdrav,

Krešimir Macan, Manjgura, direktor