Aktivnosti Udruge Izbori

Očitovanje Izbornog povjerenstva na prigovor Danijela Koletića

21.10.2014. HUOJ

Poštovani kolega Koletić,
 
Obzirom na vaš prigovor na provedbu izbornog postupka, izborno je povjerenstvo proučilo sam prigovor te očitovanja tajnice udruge Koraljke Rak, kao i aktualne predsjednice Aleksandre Kolarić.
 
Izborni je proces transparentan i ravnopravan za sve članove udruge. Pravilnik o izborima, unatoč određenim nedorečenostima, usvojen je također od strane članova udruge i izborno ga povjerenstvo ima namjeru u potpunosti poštivati.
 
Kao što je u dopisu, upućenom svim aktivnim članovima HUOJ-a, navedeno – zbog javnosti izbornog postupka, svim je redovnim članovima udruge dostupan popis redovnih članova udruge, zajedno s njihovim kontaktnim informacijama. Navedeni popis redovni članovi udruge mogu dobiti na pismeni zahtjev od tajnice udruge, Koraljke Rak (info@huoj.hr).
 
Stoga zaključujemo sljedeće:

- U dosadašnjem izbornom postupku nema dokaza o neetičnom djelovanju predsjednice, jer ona u radu izbornog povjerenstva ne sudjeluje ni na kakav način.

- Kašnjenje u dostavljanju popisa redovnih članova udruge nije u domeni etičkih prekršaja bilo kojeg člana udruge. U uputama proslijeđenim članovima navedeno je kako se lista od tajnice traži na pismeni zahtjev, pa je eventualno kašnjenje u isporuci liste rezultat nedovoljno dobre koordinacije.

- Prigovore na sam tijek izbornog procesa moguće je iznijeti Upravnom odboru udruge, kako bi se u budućnosti unijele eventualne izmjene u Pravilnik o izborima. Ovi izbori moraju se do kraja provesti po trenutačno važećem Pravilniku.

- Konačno, institut žalbe na izborni postupak predviđen je u Pravilniku o izborima pa ste dobrodošli slijediti ga, ukoliko smatrate da ova izjava nije razriješila sve nedoumice. 

 

Ana Tkalac Verčič, predsjednica Izbornog povjerenstva

Ana Šimunović, članica Izbornog povjerenstva

Lidija Capković Martinek, članica Izbornog povjerenstva

 

----

Tekst prigovora:

Poštovana Ana Tkalac Verčić,

ovim putem želim te informirati o postu koji sam postavio.

Molim te kao predsjednica komisije da me uputiš na službeni postupak primjedbe na predizborni postupka.

Hvala,
Danijel Koletić


Dobro jutro!

Ovim putem želim imformirati članove koji imaju pravo glasanja o čemu ću obavjestiti i izbornu komisiju i zamoliti da se zazove sud časti zbog neetičnog djelovanja predsjednice i osnovane sumlje kreiranja pravila izbornog postupka prema vlastitim i osobnim željama a ne u skaldu sa demokratskim procesima. Kao kandidat u skupljanju potpisa našao sam se  u neravnopravnom položaju u odnosu na kandidatkinju članicu i predsjednicu udruge gospodičnu Kolarić.

Naime od srijede  telefonom molim da mi se dostavi lista članova sa kontakt telefonima kako bih mogao zvati i ja članstvo za potpise. Nakon nekoliko poziva  tek  sam dobio u petak posljepodne dobio popis  i time sam  zakinut   za 72 sata rada u predizbornom postupku dok je gospodična Kolarić iznazivala članove u ovom za mene izgubljenom vremenskom roku i time osigurala prednost jel ima bazu podataka na dlanu.

Naime umjesto da je izborni postupak postavljen da se kandidati prvo prijave  za pozicije u radnim tjelima pa da im se daju popisi sa brojevima svih telefona  i mobitela koje ima gospodična Kolarić te tek  onda ravnopravno započinju utrka za prtikupljanje glasova ona je već sve iznazivala zbog baze podataka koju ima i tiome djelovala protiv pravila etičkog ponašanja  izbornog postupka ili je  samo možda stečene navike u politici prenjela i u udriugu.

Jednostavno ako komisija ne učini nešo i ako se ne preispita ovo djelovanje  natjerat će me da u konačnici osnujem svoju udrugu kako bih zaštitio svoj obraz i promovirao struku  opdnosa s javnošću preko svojih alata, u želji da svijetu pokažem da je struka čista  bez političkih oznaka iz prošlosti  da nismo platforma za javna skrivanja iza udruge za slanje politilkih poruka ili zaštite vlastitog obraza  te platforma  za igrica  s ciljem da se sačuva  pozicija i na nedemokratski izborni način djeluje kao predsjednica. U konačnici neznam ni tko je ovo odobrio.

MOLIM Vas da mi pomognete svima Vama koji ste do sad potpisali zahvaljujem skupljam potpise i dalje.

Nadam se da se ovaj post neće maknuti sa naslovnice već da će u skladu sa pravom svakog člana da izrazi svoje mišljenje  biti vidljiv jer predhodni moj post nemogu vidjeti. Nezam tko o tome odlučuje predsjednica koji će post biti vidljiv a koji neće ili postoji odredba o tomeo kojoj su glasali svi članovi.

Ova platforma trebala bi biti demokratski otvorena za sve članove. U konačnici moj post nikoga ne vrijeđa ukazuje na sumlju u namještanje kandidacijskog postupka što mislim da je moje pravo kao člana.

Hvala, Danijel Koletić