Aktivnosti Udruge Izbori

4. sjednica Izbornog povjerenstva - Obvezne upute za izborni postupak za tijela HUOJ-a br. 4

11.11.2014. HUOJ

Poštovane članice i članovi HUOJ-a,

na četvrtoj sjednici Izbornog povjerenstva za izbore u tijela HUOJ-a 2014. godine koja se održala 10. studenoga 2014. godine od 17:30 do 19:00 sati u prostorijama HUOJ-a, Ilica 5,  u Zagrebu, članice Izbornog povjerenstva donijele su Obvezne upute za izborni postupak za tijela HUOJ-a br. 4 i Službenu kandidacijsku listu.

Preuzmite dokumente:

Nakon provjere zaprimljenih  prijava kandidatura sukladno produženom roku za prijavu za tijela Udruge za koje nije do 27. listopada 2014. stigao dovoljan broj prijava (Nadzorni odbor, Sud časti, Dalmatinska podružnica, Primorsko istarska podružnica)  te nakon utvrđivanja valjanosti prijava, Izborno povjerenstvo je na svojoj 4. sjednici održanoj 10. studenog 2014. sastavilo službenu kandidacijsku listu za tijela udruge, abecednim popisom kandidata.

11. studenoga 2014. godine, svi redovni članovi s pravom glasovanja bit će obaviješteni o objavi službene kandidacijske liste (objava na mrežnoj stranici HUOJ-a te mail redovnim članovima Udruge). Nakon isteka Pravilnikom određenog roka za podnošenje žalbi (članak 16. Pravilnika o izboru u tijela HUOJ-a), Izborno povjerenstvo će  na mrežnoj stranici te mailom redovnom članstvu objaviti konačnu kandidacijsku listu.

Svi kandidati koji to dosad nisu učinili, a čija je kandidatura prihvaćena na službenoj kandidacijskoj listi, pozivaju se da Izbornom povjerenstvu dostave svoje kratke životopise. Svi kandidati sa službene kandidacijske liste šalju svoj kratki životopis (do 1800 znakova) te kratku objavu doprinosa Udruzi (objava može biti istovjetna onoj navedenoj u prijavi za izbor) na info@huoj.hr  do 13. studenoga 2014. godine. Životopisi i objava bit će objavljeni, nakon isteka roka za žalbe, na mrežnim stranicama HUOJ-a.

Izborno povjerenstvo na svojoj je 4. sjednici donijelo i obvezne upute za javno predstavljanje svih kandidata sa službene kandidacijske liste koje će Udruga organizirati u svojim prostorijama u Ilici 5 (Oktogon) u ponedjeljak, 17. studenoga 2014. godine u 18:00 sati.

Predstavljanje će biti otvoreno za sve članove Udruge, kao i za medije.

Upute za javno predstavljanje kandidata sa službene kandidacijske liste za tijela Udruge:

 

Ø  Javno predstavljanje počinje abecednim redom kandidata te sljedećim redom prema prijavljenoj poziciji:

Kandidati za predsjednika Udruge

Kandidati za zamjenika predsjednika Udruge

Kandidati za članove Upravnog odbora

Kandidati za članove Nadzornog odbora

Kandidati za članove Suda časti

Kandidati za članove podružnica: Središnja Hrvatska, Primorsko istarska, Dalmatinska, Dubrovačka

Ø  Svaki kandidat ima ograničeno vrijeme za kratko predstavljanje svog doprinosa i programa u Udruzi u slučaju da bude izabran za prijavljenu poziciju. Javno predstavljanje traje najviše tri minute.

Ø  Svaki kandidat može odgovoriti na jedno pitanje publike. Odgovor na pitanje ograničen je na najviše tri minute.

Ø  Javno predstavljanje bit će moderirano.
Moderatorica: Dorotea Lazanin Jelenc

 

Izborno povjerenstvo za izborni postupak za tijela HUOJ-a 2014.

Ana Tkalac Verčič

Ana Šimunović

Lidia Capković Martinek