Aktivnosti Udruge Grand PRix

Obrazloženje za dodjelu godišnje nagrade za doprinos struci: Snježana Bahtijari

15.03.2014. HUOJ

Ove godine žiri HUOJ-evog Grand PRixa dodijelio je godišnju Nagradu za doprinos struci odnosa s javnošću gospođi Snježani Bahtijari, dugogodišnjoj voditeljici korporativnih komunikacija tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Trideset godina predanog rada u području komunikacija, osiguralo je Snježani ekspertizu koju je prošle godine, uživajući na proslavi 60-te obljetnice Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu, osobno pohvalio i švedski kraljevski par.

Značenje projekata Snježaninog komunikacijskog tima, već dugi niz godina nadilazi ciljeve same kompanije za koju rade. Jedan od primjera koji to zorno dočarava je organizacija prošlogodišnjeg susreta Ericsson Nikole Tesle s gospodarstvenicima i predstavnicima Švedske trgovinske komore, čiji je rezultat, između ostalog i pozitivan utjecaj na pojačani turistički interes ove zemlje za Hrvatsku od čak 7 posto.

Snježana je od 2008. do 2010. bila aktivna članica Suda časti HUOJ-a te je kao predsjednica zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri HGK-u doprinijela stvaranju poticajnog okružja za konkurentno i društveno odgovorno poslovanje hrvatskih tvrtki. Zahvaljujući Snježaninoj otvorenosti za suradnju i želji da svoja znanja dijeli s drugima, strukovna zajednica imala je privilegiju pravodobno pratiti komunikacijske trendove Ericssona, posebice u području eksternog i internog komuniciranja te društveno odgovornog poslovanja. 

Snježana je ponovno prošle godine potvrdila činjenicu kojoj smo svjedoci već dugi niz godina, a to je da neprestano  postavlja nove standarde i širi horizonte u području upravljanja komunikacijom. Pod njenim vodstvom prošle godine odrađena su u Ericssonu  dva jedinstvena komunikacijska projekta, jedan na internom a drugi na eksternom planu  koje je žiri procijenio osobito kreativnim i inovativnim. Oni su još jednom pokazali da pristup radu, koji pored znanja uključuje i veliku ljubav i strast,  pomiče granice svakodnevnog i uobičajenog.

Pozitivnu atmosferu ovakvog pristupa poslu, koji je za Snježanin tim sve samo ne posao, osjetili su uživo članovi HUOJ-a i studenti na posljednjem Carpe Diemu HUOJ-a u Ericssonu. „Preduvjet učinkovitoj komunikaciji je sinergija različitih znanja komunikacijskog tima“, poručila je tada Snježana prisutnima. Timu korporativnih komunikacija Ericsson Nikola Tesla, a posebno Snježani Bahtijari, ovom nagradom čestitamo na svim dosadašnjim uspjesima i s nestrpljenjem očekujemo nove radove iz vaše radionice.