Aktivnosti Udruge Cheese & Wine Club

Jelena Veljača iskreno o medijima na 2. HUOJ Cheese & Wine Clubu

12.06.2013. HUOJ

Drugi HUOJ Cheese & Wine Club ugostio je 11. lipnja poznatu hrvatsku scenaristicu, producenticu, kolumnisticu i glumicu Jelenu Veljaču.

Predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić pozdravila je prisutne i najavila gošću koja se iskreno zahvalila na pozivu. U ugodnom ambijentu wine bara Basement, svestrana Jelena Veljača je okupljenim HUOJ-evim članovima prenijela svoja konkretna iskustva s medijima, počevši od glumačkih početaka pa sve do producentske, odnosno karijere uspješne scenaristice i kolumnistice.

Valja biti pošten i reći da mi je televizija kao, još uvijek najjači medij, otvorila vrata uspjehu. Dalje je na meni bilo da to pokušam iskoristiti na najbolji mogući način“, izjavila je Veljača govoreći o svojim počecima. Gošća se posebno osvrnula na odnos medija i slavnih osoba, naglasivši kako mnogo medijskog prostora i konstantan pritisak nisu jednostavni za izdržati, pogotovo kad se uzme u obzir medijska potreba za plitkim senzacionalizmom.: „Ne smijete pristati na svaki uvjet novinara i ne morate odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Vaše pravo je nešto zadržati za sebe, samo tako možete donekle zadržati kontrolu“, objasnila je Veljača napomenuvši kako je i sama prestala davati izjave medijima kako bi izbjegla da njezine riječi budu izvrnute ili izvađene iz konteksta: „Ako imam nešto za reći ili prokomentirati kažem to u kolumni, koja mi na tjednoj bazi omogućuje da smireno i s odmakom promatram zbivanja, a ne reagiram na prvu, što mi kao strastvenom koleriku zna ponekad predstavljati problem“.

Govoreći o svojem profesionalnom putu i promjeni karijere, Veljača je naglasila kako je hrabrost uvijek igrala presudnu ulogu u njezinu životu istaknuvši kako slušanje vlastitih želja i instinkta vodi do zacrtanih ciljeva. Jelenina neposrednost i iskrenost oduševili su prisutne koji su uz vrhunsku kapljicu i fine sireve nastavili razgovor u opuštenom tonu.

Ovom prigodom, vinski sladokusci među članovima HUOJ-a imali su prilike uživati u Malvaziji obitelji Fakin, koja nam dolazi iz područja podno Motovuna, Baranjskoj graševini Josić te Hvarskom Plavcu Malom, obitelji Tomić.

 

Fotografije: Jelena Stipović