Aktivnosti Udruge Cheese & Wine Club

Jadranka Kosor oduševila goste trećeg HUOJ Cheese & Wine Cluba

03.07.2013. HUOJ

Bivša premijerka i sadašnja nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor bila je gošća trećeg HUOJ Cheese & Wine Cluba, koji se održao 2. srpnja u prostorima wine bara Basement.

Bivša predsjednica Vlade, koju su novinari svojedobno prozvali hrvatskom „Čeličnom lady“ zahvalila se predsjednici HUOJ-a Aleksandri Kolarić na pozivu, ohrabrivši pritom prisutne da joj se slobodno obrate sa svim pitanjima.

Jadranka Kosor je okupljenim članovima HUOJ-a pričala o svojoj motivaciji da se uključi u politiku, o izazovima i preprekama na koje je pritom naišla te želji da se i dalje nastaviti baviti javnim pozivom.

Očekivano, prisutne je najviše zanimao period dolaska na vlast i pregovora oko ulaska u EU, koje je tadašnja premijerka gđa Kosor uspješno zaključila. Gošća je priznala da nije znala što ju čeka i kakva je situacija u državi sve dok nije sjela za premijersku stolicu, istaknuvši pritom kako su određene pogreške učinjene s njezine strane koje danas ne bi ponovila:

Kada preuzmete vođenje države u trenutku krize imate bezbroj različitih prioriteta i u cijelom tom poslu dogodi se da zapostavite važnost upravljanja imidžom i kvalitetne komunikacije s medijima. U trenutku kada sam postala premijerka, odlučila sam imati otvoren odnos s novinarima te sam svakodnevno odgovarala na razna pitanja, koja često nisu imala veze s poslom koji sam obavljala. Kada su se novinari naviknuli na takav tretman, bilo je nemoguće pokušati promijeniti situaciju. Stoga mi se dogodilo da je konstantno dvadesetak novinara pratilo svaki moj korak...“, rekla je bivša premijerka .

Okupljeni sudionici imali su prilike čuti i vrlo zanimljive anegdote iz susreta tadašnje premijerke s najvišim svjetskim dužnosnicima. Okupljeni članovi HUOJ-a nagradili su pljeskom bivšu predsjednicu Vlade, koja je datumom stupanja Hrvatske u EU proslavila i svoj rođendan, a glavna tajnica HUOJ-a Koraljka Rak tom joj je prigodom uručila knjigu Mogu li Vas citirati, Praktični priručnik za odnose s medijima za menadžere

Ljubitelji vina ovom su prilikom uživali u Bibichevom Think pink roseu, Josićevom Couveeu te Laguna Malvaziji.