Aktivnosti Udruge Grand PRix

Imenovani članovi žirija Grand PRix 2016.

06.10.2015. HUOJ

Imenovani su članovi stručnog žirija za dodjelu godišnjih nagrada HUOJ-a Grand PRix 2016.

Žiri broji 11 članova koji su stručnjaci za odnose s javnošću u tvrtkama, stručnjaci iz agencija za odnose s javnošću, stručnjaci za odnose s javnošću iz javnog i nevladinog sektora te predstavnici znanosti, odnosno visokoškolskih ustanova koje izučavaju odnose s javnošću.

Boška Trbojević, predsjednica žirija

irektorica je Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za BiH, Hrvatsku i Sloveniju i članica Vodstva tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska. Zadužena je za lobiranje i zastupanje među ključnim interesnim skupinama, Vladom, nevladinim institucijama i udrugama te rukovođenje komunikacijama i odnosima s javnošću.

Odjel za komunikacije i odnose s javnošću pod njezinim je vodstvom u razdoblju od 2008. do danas ostvario svoje najbolje rezultate i stvorio najuspješnije projekte, među kojima su mnogi i međunarodno nagrađeni. Članica je brojnih strukovnih udruženja i tvrtkina zastupnica u Američkoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Hrvatskome poslovnome savjetu za održivi razvoj i drugima.

Daria Mateljak, zamjenica predsjednice

Bavi se odnosima s javnošću već četvrt stoljeća. Prvi dio svoje karijere provela je kao savjetnica i načelnica odjela u državnim tijelima – Ministarstvu informiranja RH te Vladi Republike Hrvatske, gdje je radila od 1991. do 2001. U međunarodnoj konzultantskoj kući Hauska & Partner radi od 2001. Daria ima višegodišnje predavačko iskustvo. Ima CIPR diplomu i certifikat za predavača te HUOJ-ev certifikat stručnjakinje za odnose s javnošću.

Od 2007. na Hrvatskim studijima drži nastavu iz kolegija Odnosi s javnošću u djelatnostima i Strateško razmišljanje, a od 2014. na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays drži kolegij Odnosi s javnošću i društveno odgovorno poslovanje. Predaje i na LSPR-u kolegij iz Mjerenja i evaluacije u odnosima s javnošću.  2015. dobila je posebno priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos razvoju struke.

Maja Gradišar Perotić, članica

Savjetnica je u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, u kojoj radi od 2007. godine. U radu s najvećim multinacionalnim i domaćim tvrtkama, među kojima su i Coca-Colin sustav u Hrvatskoj, INA, Viadukt i druge, stekla je iskustvo u brojnim industrijama i različitim područjima odnosa s javnošću, a mnogi projekti kojima je upravljala dobitnici su značajnih međunarodnih i domaćih nagrada. U agenciji Media Val zadužena je i za upravljanje internim komunikacijama, organizaciju studentske prakse i selekciju novih zaposlenika, dok u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću aktivno sudjeluje u radu Sekcije za društveno odgovorno poslovanje i vodi radionice o postupku prijave za godišnju nagradu Grand PRix.

Dijana Vetturelli, članica

Proteklih deset godina svoje karijere Dijana je posvetila strateškim korporativnim sponzorstvima. Vlasnica tvrtke VETTURELLI kreirala je brojne sponzorske strategije koje su zamijećene i nagrađivane na međunarodnoj razini. Za sebe kaže da je “sponsorship architect” te da tajna uspješnih sponzorstava leži u integraciji u cjelokupno poslovanje. Prije osnivanja tvrtke iskustva je stjecala u području marketinga, prodaje i strategije u Robert Bosch-u gdje je kao menadžerica radila u Njemačkoj, Austriji i Poljskoj. Tijekom tih godina aktivno je pratila i sukreirala proces regionalizacije, kako za države njemačkog govornog područja, tako u drugoj fazi i za države naše regije. Po povratku u Hrvatsku, u sklopu koncerna postaje najmlađi i jedini ženski Country manager na svjetskoj razini u području automobilske tehnologije odgovorna za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu.
Uža su joj specijalnost kreiranje strategija, a najveći izazov osmišljavanje i provedba održivih projekata te njihova integracija u internu komunikaciju.

Ana Gojanović Rakić, članica

Pročelnica je Ureda gradonačelnika Grada Šibenika, rukovodi radom i koordinira poslove u Uredu gradonačelnika u kojem se obavljaju savjetodavni,  protokolarni, stručno-administrativni poslovi u vezi s djelokrugom rada Gradonačelnika i njegovih zamjenika, poslovi odnosa s javnošću te poslovi u svezi s ostvarivanjem prava na pristup informacijama.

 Zvjezdana Galkowski, članica

Nakon višegodišnjeg rada u novinarstvu na Hrvatskoj radio televiziji, u TV studiju Bjelovar, i povremene suradnje na Bjelovarsko – bilogorskom radiju, novinarsku karijeru zamjenjuje poslovima odnosa s javnošću u regionalnoj samoupravi Bjelovarsko – bilogorske županije. Zahvaljujući novinarskom iskustvu, suradnji s kolegama, te izobrazbi na Hrvatskom fakultetu političkih znanosti, uspješno obavlja poslove odnosa s javnošću u javnom sektoru već petnaest godina. Stručno se usavršavala na brojnim stručnim seminarima i konferencijama u Hrvatskoj koji su se bavili temama poput strateškog komuniciranja odnosa s javnošću i javnih nastupa. U suradnji s HUOJ-em, struku odnosa s javnošću, kao i samu strukovnu organizaciju nastoji u što većoj mjeri promovirati na svim područjima zajednice, od korporativne do civilne, organizacijom okruglih stolova u kojima i sama sudjeluje.

Vlatka Vučić Marasović, članica

Pomoćnica je pročelnice Ureda župana Zadarske županije i glasnogovornica Zadarske županije. Upravlja radom Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana,  obavlja poslove u svezi s ostvarivanjem prava na pristup informacijama, organizira i sudjeluje u promidžbenim aktivnostima na području Županije, koordinira poslove u vezi predstavki i pritužbi, a prema potrebi obavlja i protokolarne, savjetodavne te stručno-administrativne poslove iz djelokruga rada Ureda župana. Usklađuje rad u Odsjeku u izvršavanju najsloženijih poslova suradnje dužnosnika Županije s medijima i glasilima.   Priprema prijedlog komunikacijske strategije, medijaplan, obavlja poslove promidžbe Zadarske županije i sudjeluje u organizaciji sudjelovanja Županije na manifestacijama na kojima se predstavlja. Odnosima s javnošću bavi se od 2008. godine, a osim u regionalnoj samoupravi radila je 15 godina na Hrvatskoj radio televiziji – Radio Zadru kao novinar-urednik. 2014. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i stekla akademski naziv Sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću.

Željko Jelić, član

Vodi odnose s javnošću u Badelu 1862. Radi na izradi i provođenju komunikacijskih strategija i OSJ aktivnostima u segmentu event managementa. Već deset godina predaje Odnose s javnošću na Visokoj školi tržišnih komunikacija Agora u Zagrebu i na Poslovnom učilištu Supera.

Andreja Pavlović, članica

Viša je savjetnica u agenciji Hauska & Partner iz Zagreba i direktorica DOP-a u Hauska & Partner Grupi. Bavi se savjetovanjem klijenata iz područja odnosa s javnošću, društveno odgovornog poslovanja i organizacijskih odnosa. Ima više od 15 godina iskustva na provođenju različitih projekata i savjetovanju klijenta, a radi i na različitim projektima koji se tiču zaštite okoliša, posebno onih koji uključuju procjene utjecaja na okoliš, kao gospodarenja otpadom. Predaje na katedri za komunikacije i odnose s javnošću na prvoj visokoj školi za  komunikacije i menadžment Edward Bernays.

Martina Rizman Matić, članica

Direktorica je Korporativnih komunikacija Vipneta te je zadužena za strateško komuniciranje, odnose s javnošću, krizno komuniciranje i gradnju imidža, internu komunikaciju i razvoj korporativne kulture te društveno odgovorno poslovanje. Uz završen Filozofski fakultet u Zagrebu te diplomu iz engleskog i francuskog jezika i književnosti, Martina se stručno usavršavala i pohađanjem različitih poslovnih programa. Tako je pri vodećoj poslovnoj školi u jugoistočnoj Europi, Contrugli Bunisess School, završila Mini MBA Program, te sudjelovala u programu poslovnog razvoja unutar Vipneta – Vip talent programu Lead! – dok je pri sveučilištu Quadriga u Berlinu pohađala programe iz područja internih komunikacija.

Marina Burazer, članica

Direktorica je Sektora korporativnih komunikacija INA-Industrija nafte, d.d. Zadužena je kreiranje komunikacijske strategije i upravljanje aktivnostima iz područja marketinga, brand menadžmenta,  odnosa s javnošću i društveno odgovornog poslovanja. Karijeru je  započela je u 2003. godine u Policijskoj upravi zagrebačkoj gdje je obavljala poslove odnosa s javnošću, a posebice je bila zadužena za kontakte s medijima. 2009. godine prelazi u INA-Industriju nafte d.d. najprije na poziciju direktorice Službe za odnose s javnošću, a od 2012. imenovana je na sadašnju poziciju.