Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Carpe Diemom u Ericssonu Nikoli Tesli HUOJ najavio sezonu bogatu događanjima

24.01.2014. HUOJ

Prvi ovogodišnji Carpe Diem održao se 23. siječnja u velebnom prostoru tvrtke Ericsson Nikola Tesla u zajedničkoj organizaciji domaćina i Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Rekordan odaziv članova HUOJ-a oduševio je domaćicu susreta, direktoricu marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti Ericssona Nikole Tesle, Snježanu Bahtijari, koja se zahvalila prisutnima na interesu te uvodnu riječ predala predsjednici kompanije Gordani Kovačević.

Ova uspješna poslovna žena i prošlogodišnja dobitnica nagrade menadžerice desetljeća, u organizaciji magazina „Euro manager“, osvrnula se prije svega na važnost kvalitetnog upravljanja ljudima i njihovim potencijalima. „Izvrsnost mora biti na prvome mjestu, stoga Ericsson Nikola Tesla ulaže veliku energiju da pronađe i zadrži najbolje i najstručnije kadrove“, istaknula je Gordana Kovačević osvrnuvši se pritom na temu vodstva: „Podjednako su bitne kako stručna, tako i osobna kvaliteta lidera. Naime, bez zdravih temelja i kvalitetnog sadržaja, ne možete očekivati čuda od odnosa s javnošću.“.

Predavanje je nastavila Snježana Bahtijari koja se tim putem dotakla ustroja same tvrtke, kao i odjela za marketing i komunikacije koji broji 12 zaposlenika različitih profila i stručnosti.

„Komunikacijski tim mora činiti sinergija različitih znanja“, istaknula je Bahtijari te nastavila: „Mi u komunikacijama, koje imaju funkciju potpore našem poslovanju, moramo razraditi svaki segment zasebno kako bi svoje planove i aktivnosti što bolje implementirali u cjelokupnu strategiju tvrtke za pozicioniranje i održivi razvoj poslovanja.“

Govoreći o kontekstu međunarodnog poslovanja u okviru globalne Ericssonove korporacije, direktorica marketinga i komunikacija posebno je naglasila važnost inovativnog i kreativnog pristupa primjeni internih procedura, alata i standarda  koji su kvalitetno implementirani i uređeni u velikim internacionalnim sustavima.Bilo je riječi i o društveno odgovornom poslovanju pri čemu je istaknuta  potreba strateškog pristupa tom području što se sigurno ne iscrpljuje kroz sponzorstva i donacije kao jedan od oblika djelovanja na zajednicu. Puno je važnije kvalitetno partnerstvo i učinkovit društveni doprinos koji može biti u različitim oblicima, od podjele znanja, volontiranja pa do sudjelovanja u temama od javnog značaja.

Snježana Bahtijari je posebnu pozornost posvetila dvama prošlogodišnjim projektima - 60. obljetnica suradnje Ericssona Nikole Tesle i švedskog Ericssona, istaknut je kao iznimno zahtjevan komunikacijski projekt s obzirom na državnu razinu posjeta i važnost za sve uključene strane. S druge strane, interni projekt sastanka svih zaposlenika Ericssona Nikole Tesle u Lisinskom uz originalni komunikacijski koncept dramske predstave, gdje su svi zaposlenici mogli uživati u zabavnoj izvedbi koja je obradila temu umreženog društva kroz primjere nekih kompanijskih projekata svakako je jedan od najzahtjevnijih internih komunikacijskih projekata koji je tim dosada osmislio.

I jedan i drugi projekt imali su jednu zajedničku poveznicu – viziju umreženog društva u kojem Ericsson Nikola Tesla i njeni stručnjaci imaju puno toga za ispričati. Ponajprije u vidu inovacija koje su iz ove kompanije krenule u svijet.

Nakon zanimljivog predavanja, članovi HUOJ-a imali su jedinstvenu priliku pod stručnim vodstvom razgledati Tehnološki put Ericssona Nikole Tesle i upoznati visokotehnološka komunikacijska  rješenja važna za život u umreženom društvu, društvu budućnosti u kojem će sve što može imati koristi od umrežavanja biti umreženo. Naime, domaćini su sudionike Carpe Diema proveli kroz radne prostore i postrojenja gdje su u neposrednoj komunikaciji sa voditeljima odjela imali prilike saznati detalje o najvažnijim projektima tvrtke.

Susret je završio prigodnim domjenkom i ugodnim druženjem zadovoljnih posjetitelja. HUOJ zahvaljuje kolegici Bahtijari i cijelom timu marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti Ericssona Nikole Tesle na srdačnosti i gostoprimstvu.