Aktivnosti Udruge Grand PRix

6. dodjela nagrada Grand PRix - natječaj i upute za prijavu (produžen rok za prijavu do 5.3.2013.)

28.01.2013. HUOJ

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) raspisuje natječaj za nagradu Grand PRix za 2011. i 2012. za najbolja ostvarenja u struci.

Grand PRix HUOJ-a izraz je priznanja kolegama specijaliziranima za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima.

Prijave radova mogu se izvršiti za sve komunikacijske projekte realizirane u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2012. prema sljedećim kategorijama:

1. Grand PRix za odnose s javnošću u javnom sektoru i nevladinim organizacijama
2. Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za velike tvrtke
3. Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za male i srednje tvrtke
4. Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje
5. Grand PRix za internu komunikaciju
6. Grand PRix za najbolju prilagodbu globalne kampanje
7. Grand PRix za političku komunikaciju
8. Grand PRix za digitalnu komunikaciju

U ovih osam kategorija Stručni žiri HUOJ-a dodjeljuje nagrade na temelju pristiglih prijava.

Nagrada Grand PRix dodjeljuje se u još dvije kategorije, čije kandidate predlaže i bira isključivo Stručni žiri HUOJ-a. Tako je ove godine priznanjem Komunikator godine nagrađena gospođa Sanja Sarnavka, dugogodišnja predsjednica i predstavnica Udruge B.a.B.e., dok Stručni žiri HUOJ-a ima mogućnost dodijeliti i posebnu nagradu Grand PRix za razvoj struke.

Stručni žiri sastoji se od 11 članova, pri čemu su zastupljeni ugledni predstavnici tvrtki i javnog sektora, stručnjaci iz agencija za odnose s javnošću,  predstavnici visokoškolskih ustanova i znanosti, odnosno katedri koje izučavaju upravljanje komunikacijama. Ocjenjivanje je iznimno važno za dodjelu nagrada i svakoj će prijavi stručni žiri posvetiti jednaku pažnju te tako i odlučiti o najbolje osmišljenim i provedenim komunikacijskim projektima u izabranim kategorijama u definiranom razdoblju. Radovi će se ocjenjivati prema kriterijima koji su u odnosu na prošle godine promijenjeni pa je tako isključen kriterij Izvornost projekata s obzirom da je uvedena nova kategorija Grand PRix za najbolju prilagodbu globalne kampanje. U skladu s time, ovogodišnji kriteriji ocjenjivanja obuhvaćaju Planiranje i upravljanje projektom, Vrednovanje i ostvareni rezultati, Kreativnost i inovativnost te Tehničku izvedbu.

Završni dan za primanje prijava je 5. ožujka 2013. (rok za prijavu produžen s 28.02.), a kotizacija za prijavu iznosi 899,00 kn (+ PDV) za članove i 1.100,00 kn (+ PDV) za nečlanove. Obrazac za prijavu te Izjavu o vjerodostojnosti podataka u prijavi preuzmite ovdje. Prijavni obrazac sadrži sve dodatne informacije i upute za prijavu i slanje materijala (nakon prijave dobivate račun prema kojem izvršavate uplatu!)

Pravilnik o izboru i dodjeli godišnjih nagrada HUOJ-a za 2011. i 2012. godinu kojeg je uz metodologiju izbora te članove žirija, Upravni odbor HUOJ-a usvojio, a koji je u odnosu na prošlogodišnja iskustva izmijenjen kako bi čitav proces dodjele nagrada bio još bolji i učinkovitiji, preuzmite ovdje

Molimo vas da s posebnom pažnjom proučite pravila, da navedete i pažljivo provjerite sve podatke te slijedite upute za prijavu i slanje materijala.

Čast nam je pozvati Vas da prijavama svojih radova sudjelujete u ovogodišnjem natječaju za dodjelu Godišnje nagrade HUOJ-a i tako kolegama i stručnoj javnosti pokažete vaš trud i profesionalne uspjehe. Vjerujemo da će nagrada značiti vrijedno priznanje za vaš trud, biti poticaj vašoj izvrsnosti te biti prilika za razmjenu najboljih praksi i iskustava. Zasigurno će doprinijeti razvoju struke i otvorenosti rada HUOJ-a ne samo u stručnoj već i široj hrvatskoj javnosti, te vas još jednom pozivamo da dostavite svoje radove za sudjelovanje u godišnjoj nagradi.

Svečani događaj dodjele godišnjih nagrada HUOJ-a najboljim komunikacijskim projektima predviđen je za četvrtak, 11. travnja 2013. godine, u Matis Absolut Loungeu, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu. Prijavni obrazac za kupnju ulaznica i sudjelovanje na svečanoj večeri bit će dostupan na web stranici HUOJ-a početkom ožujka 2013. o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni putem emaila, naše web stranice i društvenih mreža HUOJ-a.

S poštovanjem

Aleksandra Kolarić,  predsjednica HUOJ-a